Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy docela vtipný díl a také docela uvěřitelný, I když humorná nadsázka vede k přehrávání, což je u komedie asi odpustitelné. Co mi ale vadí, a jsem rád, že tady v tom nejsem sám, je ona přemíra souložení, bez níž se už dnes televizní tvorba nedokáže obejít. Na DAMU to bude asi jeden z povinných předmětů pro studenty, protože to je to, co před kamerou pak musí dělat nejčastěji. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě velice solidní pilotní díl. Na české poměry dobře natočený a nastříhaný, režie je velice jistá, herci hrají dobře, šlape to a má to energii. Některé postavy jsou trochu nepříjemné, v tom se zdejšími komentáři souhlasím, ale doplním: viděli jste někdy v životě něco? Víte co znamená osobní vývoj? Charakterový oblouk? Za pár dílů budete mít Filipa rádi :) A naprosto nechápu kritiku, že je seriál depresivní… jestli jste čekali, že pořad o rakovině bude samé sluníčko a duha, to je asi na vás… ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý rozjezd, jsem zvědavý na další díl . Manželská dvojice Filipových rodičů (T.Brodská a P.Řezníček) nemá chybu, bavil jsem se ....  . Seriál se natáčel hlavně v Hradci Králové a v tamní Fakultní nemocnici. A taky na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Výborný jsou autentické výpovědi skutečných onkologických pacientů v závěru dílu, nemají chybu .... .*** 1.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 7.1.2024, 20.10 . ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třeba se tady s těmi odpady poserte, ale tohle je nadstandardní seriálový počin. Ano, hlavní hrdina je trochu kokot, protože se chová místy fakt dementně, ale pevně doufám, že si ho nakonec oblíbím. Nejzajímavější je tak dějová linka s rodiči. Tereza Brodská je skvělá. Nejvíc uvěřitelná postava je ale nakonec Filipova ségra v podání Natálie Řehořové. Hraje to totiž jako by to byla opravdu unavená máma dvou dětí. Rozhodně se těším na další díl. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama