Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neokoukaný Filip Březina je moc fajn. Pokud je mezi kamarády z ragbyového týmu nebo s kolegy z neurochirurgie, diváka těší přirozenost dialogů i chování postav. Jakmile ovšem do příběhu započne promlouvat mladíkova rodina, začínají vstávat chlupy na zádech. Předpokládám, že je to proto, aby (hloupý) divák rozpoznal, jak viditelnou proměnou zejména jeho rodiče (asi) projdou. Protože zatím je jeho otec Pavel Řezníček výhradně zahleděný do cyklistického Tour de France a do velikostí a tvarů dlaždic, jeho matka Tereza Brodská pak do dávno potopené umělecké kariéry. A evidentně i do své letité neschopnosti „něco změnit“. Sex mi nevadil, oni ano. Protože takhle se prostě nikdo nechová. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý rozjezd, jsem zvědavý na další díl . Manželská dvojice Filipových rodičů (T.Brodská a P.Řezníček) nemá chybu, bavil jsem se ....  . Seriál se natáčel hlavně v Hradci Králové a v tamní Fakultní nemocnici. A taky na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Výborný jsou autentické výpovědi skutečných onkologických pacientů v závěru dílu, nemají chybu .... .*** 1.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 7.1.2024, 20.10 . ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemné překvapení o velmi nepříjemném… Těžce se lékaři oznamuje pacientovi, že má tumor. O moc těžší je lékaři - a zvlášť mladému v tomto případě stažistovi - být v situaci nemocného rakovinou. Dosavadní nevázaný život hlavního hrdiny Filipa se rázem obrátí vzhůru nohama. Neotřelý styl, humor a způsob interpretace zaujal. Zajímavý dovětek kde skuteční lidé, kteří si prošli léčením hovoří o svých pocitech jak jim bylo když se dozvěděli o své nemoci… ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na naše poměry kvalitně udělaný a natočený úvod, který by obstál i jako samostatný minifilm. Sám jsem zvědavý jak to bude pokračovat, protože původní dílo jsem neviděl. Závěr dílu s velice hořkou příchutí. Líbila se mi scéna kdy v jeden moment jede hlavní hrdina výtahem do nebes (do 5. patra pro povýšení), a za 5 minut se vrací (do 0.) jako absolutně zdrcená osoba. Kamera, střih, výběr písniček, neokoukané tváře - to vše bylo skvělé. REAKCE NA ZDEJŠÍ RECENZE: Už dlouho jsem nečetl tak ubrečenou a ublíženou komentářovou sekci jako zde. Před začátkem pořadu běží v TV piktogramy kde je zmíněna i nahota, tak když se cítíte tak uraženi souložícími lidmi, tak se na to nedívejte, však už před začátkem programu jste varováni. A dát kvůli tomu hned odpad? Kocourkov fakt. Zakonzervovaní čecháčci jsou ublížení ...and I like it. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama