Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

genetique 

všechny recenze uživatele

Horory mám veľmi v láske. Toto dielo ma však nijak zvlášť nezaujalo. Chýbal mi ten pravý okamih strachu, keď na hrdinu vybehne vrah s díkou a ja sa poseri*m od strachu. Tie oblaky pary na mňa teda strašidelne vôbec nepôsobili. Odporúčaní bolo niekoľko, no možno je chyba v tom, že som film videl v roku 2005, keď už je divák nasiaknutý terajšími horormi. Na osemdesiaty rok ale fajn kamera aj efekty. Prvá polhodinka super, no s postupujúcim časom sa mrazivá atmosféra úvodných scén začala rozpadávať ako hmla fúkaním vetra. A ten záver? Také nedotiahnuté som to fakt nečakal. 55%. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle blbý horor se jen tak nevidí. Tohle byla trapárna k smíchu. To se mám jako dívat na směšný šašky v roztrhaných hadrech co si jdou vyřídit účty po letech s místními obyvately přímořského městečka.... Aspon kdyby to mělo řemeslnou úroven když už nic, ale bát se u toho nedalo, smát se u toho dalo a hlavně vypnout to chtělo.... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme ma najviac zaujalo to, že sa neskutočne podobá na Halloween. Celá štruktúra filmu je veľmi podobná tej halloweenskej. Po nervydrásajúcom úvode nastáva útlm, rozpracúvajú sa charaketery (no to som prehnal :)), nastupuje pomalá atmosféra, aby film nakonci dostal silné tempo, vrátane depresívnejšieho konca. K tomu môžeme počuť hudbu Johna Carpentera, ktorá sa opäť až príliš podobá Halloweenskej. Hlavný motív - rytmický tichý podklad, dlhé hlboké tóny a chytľavá melódia dookola sa opakujúca na syntetizátore. Ostatné témy sú tiež podobné OSTu k Halloweenu. Rovnako aj využitie "inej hudby" - v Halloweene to bol nejaký rock'n'roll tu je to jazz/swing. Aby som to ujasnil - toto nie sú zápory, ani klady - to sú len fakty, ktoré som si všimol. Atmosféra je dobrá, hudba skvelá (i keď nie dosť využitá), námet jednoduchý, herci zaujímaví (hlavne Jamie Lee a jej matka Janet Leigh). Akurát mi tu vadilo, že film sa fakt stáva občas nudným - stredná časť filmu. No a potom spomínaná jazz/swing-ová hudba, ktorá narúšala svojou pozitívnosťou temnú atmosféru filmu. Fog je príjemný horor, ktorý dá hororovému fanúšikovi všetko, čo si dokáže predstaviť pod názvom "Hmla" - akurát škoda, že sa námorníci neukázali vo svetle :(. Som spokojný. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, je rybníček Brčálník, totiž městečko Antonio Bay. A to městečko má kostlivce ve skříni a ti kostlivci se zhmotnili a přišli si pro pomstu. A ta pomsta byla zlá, milé děti, moc moc zlá. Tak běžte pěkně do postýlek a nezapomeňte se chovat slušně, nebo vás donutím dívat se na nedávné remake tohohle dílka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud člověka zaujme nějaký film v dětství a dospívání, pak má k němu osobnější vztah. Jedním z takových filmů je pro mne Carpenterova mlha. Jistě, dnes se u něho nebojím, ale tehdy ano. Zneklidňující tajemno, nebezpečí skrývající se v mlze....podezřívám Kinga, že se zde inspiroval pro svoji povídku ( ale to mi nevadí, jeho Mlha se mi líbí). V rozhovoru Carpenter i jeho žena přiznávají, že točit vlastní mlhu nebylo nic jednoduchého. Bylo třeba se uchylovat k různým větrákům, hledat nejlepší úhly pro kameru, prostě si vyhráli....Po prvním zhlédnutí se mi vybavovaly stále dokola dvě věci - mlha šplhající po telegrafním sloupu, aby zkratovala vedení, a nemrtví v kostele....A také Adrienne Barbeauová na střeše majáku....A dlouho jsem míval z husté mlhy, která je v našich končinách poměrně častá, nepříjemný pocit...( Carpenterova hudba je zde stejně vynikající, jako například ve Věci či Halloweenu) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • V severoamerických kinech film utržil 21,3 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama