Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

ad-k 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater (Před úsvitem = nádherný film) si pohrává s třemi herci a přisuzuje jim (resp. scénář) destruktivní a poněkud zmatenou úlohu. Nezávislý pokus odehrávající se ve výsledku jen v jednom motelové pokoji a vystavěný primárně na konverzaci/dialozích s absencí hudby nenabízí tolik, jak by se zprvu mohlo zdát. Psychologie i cynismus postav, resp. určitých z nich, sice má něco do sebe a digitální kamerové hrátky napomáhají civilnímu obrazu, ovšem divák není nijak šokován, není uveden v omyl, není fascinován a nedá se ani říct, že by té konverzační hře tak úplně věřil. Pro mě osobně mírné zklamání (ještě že přišla Uma), ovšem zasloužených │60% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden pokoj, tři výborní herci, zajímavá Linklaterova režie, (SPOILER) to vše však bohužel ústí v poněkud mdlý konec, který by mohl sloužit jako učebnicová definice slova antiklimatický. Rozhodně si nemyslím, že by filmy měly paušálně končit nějakou velkou pointou, v případě Přiznání jsme na ni však byli hodinu připravováni, a když nakonec nepřišla, vrhla pro mě její absence zpětně stín i na celý, jinak svižný a poutavý film. 60% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Natočit hodinu a půl rozhovoru mezi dvěma a později třemi osobami tak, aby nenudil vyžadovalo velmi zručného režiséra, scénáristu a skvělé herce. Záměrně "amatérská" kamera, laciné prostředí, vytahování 10 let starého kostlivce ze skříně, přetvářky, vzpomínky a nakonec sladká pomsta... Vše působí dost skutečně a po většinu času měl děj na plátně mojí 100% pozornost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od dob studií se vždy několik věcí razantně změní, tudíž ani přátelé Vince a Jon nejsou těmi stejnými adolescenty. Požitkář Vince pracuje jako dobrovolný hasič a občasný dealer drog, z Jona je ambiciózní dokumentarista, který na právě probíhajícím filmovém festivalu očekává ohlasy ze svého posledního díla. V hotelovém pokoji rozpomínají na školní bezstarostná léta, když se k jejich vzpomínkám nelítostně přidá jedna krutá pravda. Nezávislý tvůrce Richard Linklater rozehrává drama (dle divadelní hry) s dokonale rozestavěnými dialogy; užívá pouze tři herce, hutnou atmosféru, ruční kameru a jediný interiér. Zdánlivě všední povídání se změní na snůšku krutých skutečností. Celá realizace tohoto přirozeného, ultralaciného dílka vypovídá o profesionalitě zúčastněných (Hawke je režisérovým dvorním hercem), o dokonalé souhře, důvěře a cílevědomosti režiséra. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Netradičné! Divák má pocit, akoby pozeral skrytú kameru, domáce video zachytávajúce ozajstný život. Pútavosť a kvalita je teda vložená čisto na ramená hercov, ktorí vedú spolu dlhý hodinový, dobre napísaný, ale cez to všetko pomerne nudný dialóg bez upútania napätia. Záver trošku zvýšil atraktivitu, ale som rád, že Linkater už sa do podobných projektov nepustil. 60%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se nenatáčel v opravdovém motelovém pokoji, jak se často uvádí. Stephen Beatrice byl pověřen pečlivým sestavením co nejautentičtěji vypadající kulisy - výsledný "pokoj" tak obsahuje vybledlé obdélníky na zdi, které prozrazují chybějící obrazy, nebo záclonu vystříhanou podél klimatizace. (Morien)

Reklama

Reklama