Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně srdeční záležitost a nostalgie z dětství. Sympaťák Chevy Chase, jako neviditelný uprchlík před mocnou rukou americké vlády, milující krásnou Daryl Hannah, se prostě zapsal do mé mysli už dávno a když jsem si teď snímek připomněl, musím uznat, že neztratil nic ze svého kouzla. I ty triky vypadají pořád skvěle a i když film obsahuje několik nelogičností, tak přivřu oči. Stejně jako jsem dlouho film neviděl, tak dlouho jsem nevěděl, že ho režíroval John Carpenter. Jsem rád, že tento režisér pro mě tolik kultovní a výborné podívané The Thing, umí natočit i takovýhle sci-fi kousek pro pobavení. Na plný počet to sice není, ale čtyři hvězdy dávám s čistým svědomím. P.S. Pouze nechápu zdejší zařazení mezi komedie, mně film přijde spíš smutný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechny body jdou za nápad a taky za provedení. Chevy Chase a Sam Neil jsou nádhernými bipóly škatulkových hrdinů. Daryl Hannah pro mě není ta pravá kráska, v tomhle filmu jí ale role sedla. Výborný dabing z Barrandova a v součtu toho všeho příjemná sci-fi patřící mezi ty velkoamerickoměstské (Policejní akademie, Batman...) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jasně, rozhodně to nepatří mezi to nejlepší od Carpentera, ale jako oddechovka je ten film velice příjemný. Jen mu chvílemi chybí tempo a na humorné stránce se mohlo přidat, protože v některých částech je vidět, že by to bez problémů mohlo být jenom drama, ale jinak jsem spokojený. Pobavilo mě to, příběh je zajímavý a dobře vymyšlený, celkem dobře se na to kouká a ani bych se nebál na to podívat znova. Možná se to ke Carpenterovi moc nehodí žánrově, ale jelikož se to povedlo, ukazuje to, jak moc je dobrý režisér :-) 4* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri fatálnej nehode vo výskumnom ústave utrpel Nick Halloway vážnu ujmu. Kvôli narušeniu molekulárnej štruktúry sa stal neviditeľným. To zásadným spôsobom obrátilo jeho život naruby. Snímok "Neviditeľný na úteku" (Memoirs of an Invisible Man) natočil v roku 1993 môj obľúbený americký režisér John Carpenter. Do hlavnej úlohy obsadil komika Chavyho Chaseho. Ten síce nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale v tomto filme mu to išlo veľmi dobre, predviedol jeden z najlepších svojich výkonov. Zvlášť keď mu perfektne sekundovala Daryl Hannah a Sam Neill. Je to komediálne ladený sci-fi thriller s akurátnou dávkou romantiky. Takže v podstate rodinný mainstream, pri ktorom sa takmer každý divák dokáže pobaviť. *** ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

První věc, co mě překvapila je věk všech herců. Všichni vypadají na čtyřicet a více. Vyděl bych to jako hlavní rozdíl mezi tím co se točí teď a dříve. Film není příliš akční, najde se pár nelogičností s onou neviditelností a jejich technika je dnes k smíchu. Ale i tak slušný retro film. Dokonce se našlo několik originálních momentů, což je u tak starého filmu něco naprosto nečekaného. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)

Reklama

Reklama