Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Explodující mauzoleum. Zpočátku jsem si u tohoto filmu řekl, že nebude tak špatný, jak podle hodnocení může vypadat. Já se ale mílil. U tohoto filmu jsem v polovině usnul, a pak mě ke konci vzbudila má ségra, která se se mnou na to dívala. Omlouvám se, ale tohle podle mě není dobrý film. Nudil se, a špinil jméno kultovní videohry. ()

MFA 

všechny recenze uživatele

Super Mario Bros je dost hloupý film podle počítačové hry, kde se scénář zoufale chytá reálií skákací hry z osmibitové éry, což už opravdu není daleko tomu pokoušet se zfilmovat například hru tetris nebo pong. Tomuhle filmu, kterému se dá vytknout hodně, však v době kdy jsem ho viděl (2012) přidává na hodnotě ta bláznivá hravost a naivita se kterou byl v roce svého vzniku udělaný. Hrdiný instalatér zachraňuje svět před dinosauří rasou. Logika naprosto ustupuje před zábavou a hravostí. Film je poměrně výpravný a má skvělou atmosféru devadesátkových filmů - viniká barevností a kvalitním ztvárněním jiného světa. Je to však blbost! ()

Reklama

masino 

všechny recenze uživatele

Silna nostalgia. Pamatam si ako som to pozeral ako dieta na na Pro Sieben na satelite. Doteraz som mal v pamati niektore scenky vryte. Co sa tyka spracovania hry na filmove platno, musim uznat ze som videl ovela horsie projekty - vid vsetky filmy Uwe Bolla. Takze u mna to je za tri. Aj ked slabsie, ale tri. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Normalne bych dal samozrejme odpad, protoze tahle silena splacanina bez spetky soudnosti si nic jineho nezaslouzi,ale z nostalgie a vzpominek na tu dobu budu preci jen mirnejsi a dam jednu hvezdu. Po 30 ti letech, kdy film bezel v TV a ja mel mozno ho videt, jsem celou dobu jen nevericne kroutil hlavou. Jak mohlo proboha neco takoveho spatrit svetlo sveta? Navic opravdu nesymptaickej Kolumbijec tu dostal roli Lugiho (patrne italskeho instalatera), ten jeho hispano ksicht je do oci bijici. Predstavte si, ze by jste hrali Super Maria na Nintendu a ovladali by jste skakajiciho Kolumbijce. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Ako hráč a milovník Super Maria som to jednoducho musel vidieť a taktiež ma k tomu donútila zvedavosť. Tá hra má takmer nulový dej (myslím, že sa vo väčšine dielov jedná o zachránenie buď princeznej alebo bezbranných obyvateľov pokojnej krajinky). Ale toto som naozaj nečakal! Naozaj neviem kto napísal scenár, ale prekonal sa. Absurnosť nad absurdnosť, ale je to neskutočná sranda, nie že by bol dej sám o sebe nejakko extrémne komický, ale film sám o sebe je smiešny viac než dosť. Keď sa na to, ale pozrieme triezvym pohľadom tak si musíme pripustiť, že filmy podobného kalibru väčšinou dopadnú omnoho horšie. Je to snímok priemerný, ale v istých ohľadoch aj výnimočný, pre fanúšikov Super Maria najlepšia voľba v širokej ponuke filmov. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Postavy Maria ani Luigiho z her nemají příjmení. Filmové postavy těchto dvou hrdinů jsou pojmenovány Luigi Mario a Mario Mario. (vojtaruzek)
  • Bob Hoskins (Mario) prezradil, že počas natáčania ho štyrikrát potriasol elektrický prúd a takmer sa utopil. (Raccoon.city)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama