Reklama

Reklama

To se vysvětlí, soudruzi!

(seriál)
Trailer
Česko / Německo, 2024, 7 h 41 min (Minutáž: 57–58 min)

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Jiří Macháček, Jan Cina, Anna Fialová, Leoš Noha, Darija Pavlovičová, Lenka Termerová, Richard Stanke, Ján Jackuliak, Jana Plodková, Michal Kern, Tomáš Kobr (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

David (Jiří Macháček) má jediný úkol: vyšetřovat paranormální případy. Jenže jemu se nechce. Tam venku jsou 80. léta a spousta otravných lidí, kteří jeden druhého oslovují „soudruhu“. A on stejně na žádné paranormálno nevěří. Raději sedí v pohodlí své kanceláře, tváří se, že pracuje na výzkumu satanistických odkazů v západní hudbě a užívá si poslechu elpíček, která nikdo jiný v republice nemá. Svět by byl krásný, ale ředitel Ústavu paranormálních jevů, jeho nadřízený, mu do kanceláře nasadí nového kolegu Vojtu (Jan Cina). A tento přemotivovaný nováček má mnoho řečí: jak je potřeba posouvat hranice lidského poznání, bla bla, věda prý ještě nemá odpovědi na všechny záhady světa, bla bla, a jak ho hrozně inspiruje nejnovější výzkum profesora Kogana s hypnotizéry na leningradské univerzitě. Tato nesourodá dvojice nemá na výběr a musí spolupracovat při vyšetřování bizarních případů, na které jsou všechny ostatní bezpečnostní složky ve státě krátké. A aby to neměla zbytečně lehké, na záda jí neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková (Anna Fialová) a zlatíčko Hora (Leoš Noha). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (3)

Ostře sledované UFO (2024) (E01) 

Tohle bude slušná ujetina, naštěstí Macháček a Cina budou bavit, Fialová bude správně nasra...á a Pavlovičová správně křehká. Děj s příběhem o muži, kterého uprostřed pole v létě najdou zamrazeného v kostce ledu, asi nemá smysl zmiňovat, prostě je to ujeté, ale mohlo by to být docela dobré. Zatím zajímavý rozjezd. ()

Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (E02) 

Břichomluvec zardoušen vlastní loutkou? Případ pro magory s Addamsovou rodinou. A naši krimi magoři pravdu nakonec najdou, protože jsou to socialističtí borci. V minulém díle jsem si zvykl na ponurou atmosféru a podivné barvy, proto už mě spíše začínají bavit vztahy postav, především Pavlovičová - Cina moc fajn. Bavil jsem se. ()

Copak je to za veksláka (2024) (E03) 

To, že je to tematicky celé na hlavu mi vůbec nevadí. Je to mile praštěné, navíc se tu budují milé vztahy. Vyšetřovatelé z STB tentokrát v poho, Macháček celý díl jakoby v ovíněném oparu, Cina s Fialovou taky super. Jo, líbilo a nestydím se za to. ()

Reklama

Reklama