Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Xspy odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už po prvním dílu víte , že scénaristé dokonale zahodili šanci využít plně potenciál látky kterou zpracovávají .Místo pseudo dokumentu o působení psychoenergetické laboratoře profesora F.Kahudy na pražské vysokoškolské půdě, který by zaručoval fakta i humor se autoři vrhli do prachsprosté parodické fikce . Důvody proč se má děj tohoto paskvilu odehrávat v reálném komunismu člověk těžko hledá ,zvlášť když tvůrci odmítají akceptovat i drobná dobová fakta.  Osazenstvo laboratoře je pak panoptikum samo pro sebe a parodická dvojice bratří výzkumníků či bengálského studenta na výměnném pobytu co neumí česky  tu parodují spíš dnešní realitu , než něco čeho jsme byli svědky tehdy . Tragédie je i bezbřehý angažovaný optimista J.Ciny citující encyklopedické poznámky k probíhajícím případům ... Inu vše by se dalo odpustit při troše chytrosti obsahu ale jak je vidět doposud se vše drží jedné šablony a jen se mění prostředí a výrazové pomůcky .... Popravdě vidět tohle u tvůrců letní filmové školy ,asi bych zatleskal .Ovšem tady za tím stojí profesionalové a rozpočet hrazený českou televizí .....a to už pak nevysvětlíte soudruzi ()

mehmed 

všechny recenze uživatele

Stylizace, kamera, lolace, všechno fajn. Ulítlost, nadsázka, parodie doby a žánrů, ok. Ale chybí tomu to hlavní, vtip, situační humor. Zápletka je banální a předvídatelná, dialogy těžkopádné. Herci se snaží, ale není moc co hrát. Unylé tempo, které má asi navodit jakousi nysterióznost alá Akta X nefunguje. Zatím slabota. ()

Reklama

M+M 

všechny recenze uživatele

Troškovy Strašidla s kriminální zápletkou. Tak nějak se mi jevil začátek dílu. Jinak ten obraz je opravdu šílený, že se na to ani nedá dívat. Přesoudruhováno až běda, ale co čekat, když scénarista a ani režisér byli v osmdesátých letech ještě na houbách. Tím pádem je to spíš trapný pokus o komediální seriál posazený do nádoby komunismu. Snad Macháčkova postava měla i smysluplné dialogy, ale spíše se divím, že do toho Jirka šel. Za mně opravdu spíš určeno k rychlému propadu na smetiště seriálových dějin. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

uf, uff, ufff. čekal jsem něco na způsob Ghosted v českém prostředí, ale tohle fakt nefunguje.. je to pro mě zklamání, protože tvůrci jinak patří k mým oblíbeným, nějak nechápu, proč ty postavy jsou jak z továrny na největší kliše na světě. doslova o nikom nemůžu, že by mě zaujal a chtěl se o nich dozvědět něco víc. macháček a ani cina nejsou ani trochu vtipní, fakt nic. když už se něco semtam povede, (skládka bodyčekem, nohovy kecy-kolegyňka), tak pořád z toho leze jakási upocenost, která je mi nepříjemná. no dám šanci ještě jednomu dílu, aspoň ten cliffhanger na konci mě trošku zaujal. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bude slušná ujetina, naštěstí Macháček a Cina budou bavit, Fialová bude správně nasra...á a Pavlovičová správně křehká. Děj s příběhem o muži, kterého uprostřed pole v létě najdou zamrazeného v kostce ledu, asi nemá smysl zmiňovat, prostě je to ujeté, ale mohlo by to být docela dobré. Zatím zajímavý rozjezd. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)
  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)

Reklama

Reklama