Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe natočil aj lepšie filmy. To bezpochyby. Ale aj napriek tomu že sa Elizabethtown nemôže zrovnávať z filmami ako vanilkové nebo, alebo na pokraji slávy ešte neznamená, že nenesie typický Croweov rukopis a že to nie je príjemný film. Ja mám rád filmy, kde je hlavný hrdina na životnej križovatke a nevie čo zo sebou. Dáva mi to vždy taký pocit nádeje a zároveň elánu, že nikdy nieje neskoro niečo spraviť. Plus Bloom je tu naozaj sympaťák, ale len v scénach keď má byť sympatický. Keď sa snaží hrať, pôsobí až pateticky smiešne. Naopak Kirsten Dunst je neskutočne roztomilá. Jej výstupy som si dosítosti užil. Ale aj keď je stred filmu úplne zbytočný, moralizujúci a nudný, začiatok a hlavne koniec - také road tripovské prebudenie sú skvelo natočené a pre mňa bolo neskutočne príjemné sa na ne pozerať. A práve preto dávam 4 hviezdy aj keď by si film zaslúžil 3. Ale neviem. Dnes mi fakt sadlo si ho pozrieť. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Cameron Crowe. Kamera : John Toll. Hudba : Nancy Wilson - Ocenění - 2006 - Broadcast Film Critics Association Awards - 3 nominace ( Nancy Wilson - Nejlepší skladatel *I Nine - Nejlepší píseň, za píseň "Same In Any Language" http://www.youtube.com/watch?v=RmBeAqPqeCg *Nejlepší soundtrack).... ....2006 - Grammy Awards - nominace ( Tom Petty - Nejlepší píseň, za píseň "Square One" ) http://www.youtube.com/watch?v=-f93TSVPDAg CITÁT - Tato očekávaná bota možná donutí celou generaci chodit radši bez bot....... ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe předvedl pěknou opakovačku - tedy, již jednou viděné. Hrdina, kterému se právě zbořil domeček z karet v podobě úspěšné kariéry - tedy amerického snu, hrdina, co nachází východisko a první krok k novému životu v rodinném kruhu a lásce. To už jsem jaksi u Crowea- scénáristy viděla. Opět je to film plný pohody, naděje, dojetí, písniček ... absentující na smysluplný děj, je zaměřen na prožívání a vnímání světa hlavními hrdiny, na jejich leckdy nelogické a impulsivní jednání. Což je vlastně to jediné, co vás dokáže na Elizabethtownu okouzlit, respektive to, co vám dokáže na obličej přilepit optimisticky rozjasněný úsměv. Nicméně po dvou hodinách sledování, je to vskutku nudný doják, který mohl ustat v nejlepším, což dle mého názoru byl pohřební session s následnou kremací bílého ptáčka. Sice dovětek s road-movie má svůj smysl, ale víceméně se jedná o natahovanou nudli. Herci odvádějí, to, co se od nich čeká. A kupodivu mi víc sedl Orlando Bloom coby zhrzený obuvník než sportovní agent Tom Cruise v Jerry Maguirovi, role Kirsten Dunst v podstatě vnáší do celkem nudného filmu trochu dynamiky, což zvládla také velmi dobře. Nezastírám, že na Elizabethtown se ráda podívám někdy znovu, nicméně je to jen variace na téma již jednou řečené. Kdyby nebylo předchozích 4 filmů páně režiséra a scénaristy, dala bych ****. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Krásně pohodová romantika o tom, jak kluk, který udělal podniku miliardovou ztrátu, našel neskutečně pozitivní holku. I přes hrozivou stopáž nenudí (i když třeba požár ke konci byl dost navíc) a díky očím Kirsten Dunst a hereckému talentu Orlanda Blooma pobaví a posledních dvacet minut vyvolá příjemně melancholickou náladu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa k tomuto vyjadriť. Film má svoje svetlé chvíľky ale aj veľa slabých a zbytočných úsekov, ktoré ho zbytočne naťahujú a vlastne diváka iba vyslovene iritujú. Myšlienka bola veľmi dobrá, škoda, že scenáristicky a režijne to bolo odfláknuté a nedomyslené. Dávam tri hviezdičky, dve filmu a jednu Kirsten Dunst, ktorá hrala skvelo. U Orlanda by som uvítal viac depresívnejší a pochmúrnejší charakter, možno to chcelo aj výmenu tohto herca. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Navzdory hvězdné síle obou hlavních představitelů (Orlando Bloom má za sebou trilogii Pán prstenů a Kirsten Dunst dva Spider-Many) 57-milionový film vydělal během úvodního víkendu (14. – 16. 10. 2006) jen 10,6 mil. dolarů. Celkový obrat se vyšplhal na 26,6 milionů. (imro)
  • Velkou společnost na výrobu bot, ze které na začátku vyhodí Drewa, vlastní chlapík jménem Phil. Tato společnost je z Oregonu a vyrábí sportovní obuv. Stejně tak Nike je původně z Oregonu, vyrábí sportovní obuv a jejím zakladatelem byl Phil Knight. (HappySmile)
  • Drew (Orlando Bloom) má ve filmu mobilní telefon Samsung SCH-a670, který sice zvoní a vibruje, ale neumí dělat obojí najednou tak, jak to bylo ve filmu. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama