Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikál zasazený do prostředí dělnické třídy v New Yorku. Nick Murder (James Gandolfini) se rozhoduje mezi dvěma ženami – jeho dlouho trpící manželkou Kitty (Susan Sarandon) a ohnivou rusovlasou milenkou Tulou (Kate Winslet), která ví jak ho uspokojit. Teprve tehdy když Kitty přijde na manželovu nevěru, Nick pochopí rozsah bolesti, kterou způsobil své rodině. Ve filmu uslyšíte písně Bruce Springsteena, Nicka Cavea a Jamese Browna. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Vzdialene mi to svojou odviazanosťou trošku pripomínalo Moulin Rouge. No, pri muzikáloch sú prvoradé hudba, ktorá bola skutočne veľmi návyková, a choreografie, ktoré boli vtipné. Spoločne to teda na mňa urobilo veľký dojem a keď zoberiem do úvahy aj naozaj hviezdne obsadenie, z ktorého každý podal kvalitný herecký a spevácky výkon, ďalej príbeh plný nezabudnuteľných scénok, hlášok a reflexií, tak nemôžem inak, než prekypovať spokojnosťou :) Jeden z najlepších muzikálových filmov, ktoré som doposiaľ videl. "What's the problem?" - "I'm a married man." (91%) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Dobře ujetý, dojímavý, laskavý a vtipný muzikál, postavený na směsce sentimentálních songů, kousavé poezii, prachsprostém slovníku a obratech, které stojí za to si zapamatovat. Tuhle tvář Ameriky, ve které dřímá italský temperament a ryzí člověčí duch, oproštěný od přetvářky a falše, já tuze ráda, k tomu příjemná náhrada sterilně reklamních typů živočišnou bandou z předměstských kutlochů, s bonusem krásné Kate i Susan a regulérním roztomilým bláznem, Christopherem Walkenem. Nevšední snímek, který měl kvalifikaci mě uspokojit :-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze ve filmu Turturro nehraje, po rezijni strance to sice zvlad solidne, ale mnohem radsi bych ho videl mezi hercema, takle tu stoji za zminku jen Gandolfini a Buscemi a z zenskejch hlavne Sarandon a Winslet v roli nadrzeny zrzky. Jinak film je hlavne muzikal, takze tu nejde o zadnej promyslenej pribeh, ale precejen tu je docela dobrej pribeh, akorat misty na sebe sceny moc nenavazujou. Co se tyce samotnejch pisnicek, vetsinou jsou hodne sprosty a celkem chytlavy, ale zadnej zazrak se nekona. Nicmene rozhodne zajimavej film. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle přisprostle vulgární muzikálek je extrémně zábavnej. Ač staví na všemožných dějových klišé, nebere si slovní -natož obsahové- servítky. Aby ne, když se jedná o storku rozpadajícího se manželství, kde se záletný manžílek dá obřezat kvůli nadržený mladý zrzce. Zní to jako ze života? Do toho hrajou naivistický zpěvánky, a když ustávají, tak všichni tlachaj o šukání. Romatika jak vymalovaná. 80%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vezmeme povedený romantický příběh, přidáme k němu obrovskou hromadu humoru, mírně se pokloníme Woodymu, Wesovi, Tarantinovi i Coenům, dáme dohromady partu skvělých herců, ale stejně to nebude ono, protože Turturro měl na každém rameni jednu múzu, u když psal scénář. Když začal točit, musel se pod vahou svých múz hroutit k zemi. Romance a cigarety jsou mimořádnou komedií, která si rozhodně zaslouží být mezi elitou. Gandolfini a Sarandonová jsou úžasní, ale taneční číslo na Delilah je z říše snů milovníka černých komedií. Čichací sekvence je jeden z nejvtipnějších režijních nápadů, co znám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • John Turturro sa rozhodol obsadiť Kate Winslet do postavy Tuly potom, čo videl jej snímok Ako dym (1999). (matthew.17)
  • Kate Winslet (Tuly) nosila behom celého natáčania ryšavú parochňu. (matthew.17)
  • Ač vznik nezávislých filmů většinou nezabere filmařům příliš mnoho času, muzikál Romance a cigarety se natáčel dva roky. Důvod byl prostý. Hlavní hvězda snímku, James Gandolfini, tráví většinu času natáčením úspěšného seriálu Rodina Sopránů, a tak se mohly jeho scény natáčet jen ve volných chvilkách, kterých nebylo mnoho. (Rodriguez)

Reklama

Reklama