Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Brilantní zakončení celé trilogie. Třetí část je bez debat nejobtížnější na skousnutí, protože co si budeme povídat postupný rozpad osobnosti inspektora Minga (Andy Lau) a několik časových linií na snadné stravitelnosti už tak dost náročného thrilleru moc nepřidá. Tento mírný hlavolam však za trochu námahy stojí, protože se nemohu zbavit pocitu že lepší sérii thrillerů najdu jen stěží. Kvalitativně je těžké nehodnotit Infernal Affairs jako jeden několikahodinový epos, ale kdybych musel srovnávat tak 1>3>2. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, jestli tohle pokračování bylo opravdu nezbytné, ale pak se to náhle zlomilo, události do sebe zapadly a závěr byl opět skvělý. Stejně je ale pro mě Volavka 3 především potvrzením toho, jak mistrovským dílem byla jednička. V každém případě je skutečně nutností vidět minimálně první díl, jinak třetí díl nebude moc dávat smysl. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Závěrečný dl trilogie je o třídu lepší než dvojka, ale na originalitu a půvab prvního dílu prostě nemá. Děj se na rozdíl od dvojky taky posunuje kupředu, ale množství snových variací je možná až příliš velké. Jako samostatný film nekoukatelný, musíte znát první díl. A přestože jinak dobrý, stále zbytečný. Takže doporučuji jen první díl a na zbytek se zvysoka ... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama