Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zpívající feťačka Lorraine zemřela ve věku 40-ti let a její dcera Pursy, která si svou dávno uprchlou matku matně vybavuje v nepříliš jásavých barvách, se stěhuje do zděděného nepříliš vábného domu. V domě a jeho blízkosti se pohybuje spousta celodenně podnapilých intelektuálů, kteří jsou spolu schopni komunikovat pouze citáty slavných spisovatelů. Dva z těchto ztroskotanců, bývalý profesor angličtiny Bobby Long a nepříliš snaživý spisovatel Lawson, sdílejí s Pursy její dům a všichni tři si pomalu začínají uvědomovat, že si mohou vzájemně pomoci nastartovat nový život. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Ak do manželstva, tak s niekým špeciálnym. Buď má viacero kont alebo viacero jácht alebo aspoň biele zuby .. a viacero kont a jácht. ;D Lovesong for Bobby Long je ešte niečo špeciálnejšie. Je to proste film, ktorý by som si vzala. Chcem s ním zaspávať, prebúdzať sa a spokojne zosenilnieť. A mimochodom, keby som vedela vyjadriť prečo táto lás-ka-vá snímka až tak, ťažko by sa nachádzala v tejto chrumkavo zážitkovej topke. ;-) NECH ŽIJE FILM ! Povedzte to po francúzsky! (a nepýtajte sa prečo) ;-) ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

85 % - Dal jsem na doporučení, a dobře jsem udělal, protože A Love Song For Bobby Long je velmi dobře udělané komorní drama s vynikajícím Johnem Travoltou, kterého mimo Pulp Fiction fakt nemusím. Skvělá Scarlett (snad s výjimkou Sólokapra mě vždycky nadchla), výtečná atmosféra, dojímavý, ale nikoliv citově vyděračský příběh. A hezká hudba. Mám jen trochu problém s českým názvem, přijde mi, že originální název je obsahu filmu mnohem blíž a líp ho vystihuje. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi vůbec nedařilo naladit na tu správnou vlnu, bránila mi v tom hlavně moje úvodní antipatie ke 2 životní-moudra-trousícím vagabundům. Pak mi však začali být pomalu ale jistě sympatičtí, já konečně pochopil proč jsou takoví jací jsou, příběh obsahující i jemný humor mě čím dál víc bavil a jeho lidskost si mě, přiznávám, docela podmanila (i když místy se nemuselo tolik tlačit na pilu). Krom příjemného pocitu z filmu si odnáším i zážitek z herecké konfrontace JohanssonXTravolta, který byl také moc fajn. Za mě to budou slabší 4*. „Vždyť o nic nejde. Lorraine si asi myslela, že chci bydlet v tomhle chlívě s párkem cizích kořalů. Jste snad alkoholici, nebo ne?“ – „Ale nejsme cizí!“ ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dlouhonohá Scarlett do sebe láduje burákové máslo, jež umě kombinuje s lentilkami. Tento gaučing si ještě zpestřuje sledováním TV show, kde právě floridská obdoba toho Němce z teleshoppingu ukazuje, že akční sada 1+1 je opravdu akční. Po přesunu do Miami Scarlett zajde do místní nalejvárny, kde si objedná vyloženě veganskou stravu - fazole s rýží. Během "trávicí" procházky narazí TA osamělá z Tokia na alkoholickou besídku, kde koumák Travolta v opilosti cituje americké klasiky narozené v Tennessee. John se zvědavě vyptává: "Vy jste drahoušci, už jste měli pohlavní styk?" Třetí člen do party (věčný spisovatel) absolvuje šeredně obtížné koitusové dilema - osmnáctiletou Scarlett nebo čtyřicetiletou barmanku? Navýsost kvalitní, ale nudné. 70% Celosvětový výdělek k 23. 6. 2013: $1,841,260 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • John Travolta ve filmu zpívá úryvek z balady o Barbaře Allen, lidové písně pocházející pravděpodobně ze Skotska nebo Anglie. (skudiblik)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama