Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Ak do manželstva, tak s niekým špeciálnym. Buď má viacero kont alebo viacero jácht alebo aspoň biele zuby .. a viacero kont a jácht. ;D Lovesong for Bobby Long je ešte niečo špeciálnejšie. Je to proste film, ktorý by som si vzala. Chcem s ním zaspávať, prebúdzať sa a spokojne zosenilnieť. A mimochodom, keby som vedela vyjadriť prečo táto lás-ka-vá snímka až tak, ťažko by sa nachádzala v tejto chrumkavo zážitkovej topke. ;-) NECH ŽIJE FILM ! Povedzte to po francúzsky! (a nepýtajte sa prečo) ;-) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ja už tie filmové sklamania ani nebudem počítať.  Nedokázal som tento film sústredene sledovať a mám problém o ňom napísať niečo viac ako to, že ma nezaujímali a nezaujímajú quasi intelektuálne tláchania povaľačov žijúcich zo dňa na deň. Jediné, pri čom som spozornel bola hudba. Ale kvôli hudbe nezvyknem pozerať filmy. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Nelze vytrhnout jedinou stránku z našeho života, ale je možné hodit celou knihu do ohně." S denním zpožděním přijíždí Pursy na pohřeb Lorraine (její přítel jí takovou maličkost jako je úmrtí mámy, nepovažoval za důležité včas sdělit) a taky se podívat na své dědictví, na ten krásný dům o kterém jí babička vyprávěla. Jenže dům má do krásy nejen hodně daleko, ale navíc má, kromě spousty knih, i dva obyvatele. Bobby ( kdysi univerzitní profesor angličtiny) a Lawson (jeho student) každý večer oba společně propijí a v poledne, po probuzení, začínají vodkou s džusem. Nikdo nechce odejít, takže této trojici nezbývá než se pokusit si na sebe zvyknout a sžít se. Pursy navíc zjišťuje, že její matka, kterou ona sama moc neznala, byla v městečku velmi oblíbená a obdiv k ní, tak přechází i na ni. A postupem času je spojuje víc než jen společné bydlení, ale i minulost, která poodkryla svá tajemství. Místy sentimentální film s pohodovou hudbou a citáty klasiků, kterému vévodí John Travolta ( a na tanečním parketu mu to jde i v pantoflích). ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film o třěch ztroskotancích. Od začátku je vám tak nějak jasné, o co půjde, přesto děj nezevšední a snadno se jím necháte unášet. Pro herce mám jen slova chvály. Zvlášť dosud neokoukaný Gabriel Macht zanechal moc dobrý dojem. Hvězdu navíc si film zaslouží už jen pro svou kouzelnou jižanskou atmosféru, která dokáže každý film přenést na úplně jinou úroveň. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

704. hodnocený film: Příběh tohoto filmu je tak obyčejný a tak všední, že je až vlastně geniální. Celou dobu můžete slyšet nádhernou muziku, která mě fakt chytla. Travolta se taky předvedl v dobrém světle a Scarlett Johansson jenom předvedla, že je z ní fakt superhvězda současné i budoucí doby. Od ní se toho ještě dočkáme hodně. Je to kus nádherný baby a pro mě je tím nejkrásnějším, čím může Hollywood disponovat. Film mě skutečně zaujal a jenom deklaroval ono dobré hodnocení. Proto i já se přidávám se svými 4* a musím skutečně ocenit záměr režiséra i scénáristy, že do rolí obsadili nejlepší možné lidi. 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Na produkcii sa podieľala Melanie Johnssonová, Scarlettina mama. (tron)
  • Snímka vznikla podľa knižky Ronalda Everetta Cappsa. (tron)

Reklama

Reklama