Reklama

Reklama

Ultraviolet

Trailer

Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet žila spokojeně s manželem a těšila se na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout. Založila hnutí odporu a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Wimmer vyšel z Equillibria, použil systém dystopie, akčních scén a neoriginální nabubřelosti. Úvod s hromadou titulních stran komiksů/mangy má svůj efekt, ale vyzní do prázdna. Milla vypadá skvěle, to jo. Ale digitální pozadí se mi rozmazává před očima a při pohybu v prostoru vůbec nepůsobí přirozeně, jako bychom byli na běžícím pásu. Akční scény, které jsou jakž takž přehledné (a říkám KTERÉ, nikoli JAKÉ), jsou samozřejmě fajn. Dialogy by trhaly uši, brát je k smrti vážně. Závěr zamotaný, dořečené to není. Ani jako druhý význam z emociálního hlediska dostatečně přesvědčivé, jelikož pod tím ”prosvítajícím” syntetickým obalem a supermanovskými deus ex machinami je těžké něčemu opravdu věřit. P.S. Souhlasím s tím, že je to jako dívat se na videohru, ale německou verzi (krve, kolik by se na nehet vešlo). “Narodila jsem se ve světě, kterému asi nebudete rozumět.” Dokážu pochopit, proč nám to koncipuješ takto, Violet. Ovšem to je tady zatracená škoda a námět (byť epidemie umělého viru není nic nového) končí v popelnici! Menší metafora našeho kapitalistického světa je vidět, ale o tom se dá napsat krátký fejeton. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Osmdesát minut dlouhý klip s dialogy tak blbými, které jsem snad ještě nikdy neslyšel a bez jakéhokoli logického děje. Jediné plus, oddělující hodnocení od odpadu, je výrazná sytost barev, která mi byla příjemná...Nakonec byl na filmu nejlepší trailer, 2 a půl minuty je přesně prostor, který si tento film zaslouží ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ultraviolet patří k té množině akčních filmů, kterým by prospělo tolik nestříhat. Protože to, co zůstalo ve vystřižených scénách na DVD, doslova změnilo význam všeho, co v hlavním filmu zůstalo. Jinak je to čistá žánrovka, která stojí a padá na sympatiích k Mille Jovovich. Brala bych víc mytologie, ale vzhledem k podobnostem s aktuální pandemií (což není tak úplně příjemné) si navazující anime Ultraviolet: Code 044 nechám uležet. Ideálně až do doby bez roušek. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, fakt že jo - blbé akční filmy s hezkou holkou v hlavní roli mám rád, Resident Evil byly většinou docela v pohodě, i Underworldy, i to Aeon Flux jsem přežil... Ultraviolet ale ne. To je tak úžasně špatný film ve všech ohledech, že tomu odpadu musím dát jednu hvězdičku už jen za to jak zhovadile je tady všechno tak velký průser. Jediné co zvládá dodat to v co doufáte je odhalené bříško Milly Jovovich, je v záběru často, režisér asi pochopil jaký poklad v něm má, a na něj jediné se koukat dá. Na všechno ostatní už se koukat nedá - vizuální stylizace je nekonečně hnusná, digitální triky jak ze špatné staré videohry, a když dojde na akci, byl jsem vlastně radši když se odehrávala mimo záběr a na konci byl jen střih na to jak vojáci obklopující hlavní hrdinku "nějak" naráz popadají (to se tu používá často), než když jsem se na ten choreograficky směšný a chaoticky nastříhaný bordel musel přímo dívat. Ve svém předchozím Equilibrium režisér to své šermování se zbraněmi pokoušel ještě podat jako něco jakože smysluplného, tady už je to jen bizarní kokotina, a tak pro jistotu přisadí i pár dalších hovadin navrch jako třeba tahání mečů ze schovky ve vlastním žaludku či ovládání gravitace při jízdě v autě. Dialogy tomu odpovídají, jsou jen náhodným shlukem nesouvisejících slov, a příběh je typu "Nevím, něco se tam dělo" - směska upírů, virové nákazy, hitlera, mateřských instinktů ke creepy děcku a dojde i na slzičky, patos jak víno. Jsem rád že ten člověk už nikdy nic nenatočil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ultratoalet. Přestylizovaná sračka matných obličejů, lesklých oblečků a jednoho plochého sexy bříška Milly Jovovich, která je v podobných rolích okoukaná jak Moskvanům Moskvič. Chápu Wimmera, že chtěl pokračovat v tom duchu, jak končilo Equilibrium, ale musí přestat s kámošem Pitofem brát to LSD s prošlým datem spotřeby. Zoufale hloupá adaptace komiksu, Kurte - Snyder tě úplně ladně punch do tvého suckerovského nosánku.. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (6)

  • Trailer k filmu unikol ešte predtým, ako chcel režisér a tak požadoval, aby všetky videá boli odstránené. (Greenpeacak)
  • Film sa natáčal v rôznych mestách po celej Číne, predovšetkým v Hongkongu a Šanghaji. (Greenpeacak)
  • Původní verze Kurta Wimmera byla dlouhá 120 minut, ale jelikož se Screen Gems nelíbila, sestříhali ji a změnili rating z R na PG-13. Wimmer prohlásil, že kvalita filmu prudce klesla dolů, a za pravdu mu dávají i fanoušci, kteří zhlédli původní verzi. (ČSFD)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama