Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne na hranici medzi štyrmi a troma hviezdami, hranica medzi sci-fi prvkami a fantasy je ale jasne prekročená smerom k čistokrvnej fantasy. Veľká pavučina s pavúkom, čarodeji, cesta krásnou rozprávkovou krajinou a gotická pevnosť. Výprava je práve to, čím vás môže Krull dostať, pokiaľ máte ale radi všetky fantasy klišé pekne na jednom mieste a nevadí vám absencia nadhľadu, je Krull taktiež film pre vás. Mne všetky tieto charakteristiky v Yatesovom balení nejako zázračne ulahodili a s prispením mladej a krásnej Lysette vyšplhali vyššie nad priemer. Nekonečný príbeh je ale stále niekde inde, ale sadlo mi to viac ako napríklad Legenda. Krull si asi tak skoro nezopakujem, jedine s niekým po boku, kto by po filme veľmi túžil. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která se může pochlubit parádními fantaskními interiéry (Černé pevnosti a pavučinového sídla Černé vdovy), neméně parádními kostýmy brnění a extrémně sexy princeznou. Taky ta hvězdice byla docela cool, škoda, že ji hrdina použil až na konci. Bohužel, příběh je nudná splácanina motivů Star Wars a Pána prstenů a chybí mu zajímavější postavy a zábavnější děj. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Krull je skutočne zábavné sci-fi / fantasy dobrodružstvo z 80. rokov.Režisér Peter Yates sa striktne drží fantazijnej formuly, takže nás nečakajú žiadne prekvapenia. Dej je príležitostne mätúci a v zásade si vytvára množstvo vlastných pravidiel. Všetko je však v dobrej zábave a film je zostavený do celku s miernou súdržnosťou a stálou hybnosťou. 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hroznej brak s mizernými hereckými výkony, ale poměrně áčkovou výpravou, který v sobě skrývá velkou dávku fantazie. Celé je to však poslepované tak hrozně, že film působí nejen hodně epizodicky a nekonzinstentně, ale vyloženě přeplácaně. V závěru navíc ani nijak nefunguje gradace, takže jsem si závěrečný bossfight spíše protrpěl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem matně vzpomínal na snímek z mého mládí, který jsem zahlédl v televizi a okouzlil mě několika zajímavými postavami, nápady, fantastickým prostředím a především tajuplná zlatá zbraň v podobě hvězdice. Hledání filmu se mi povedlo dovést do zdárného konce a mohl jsem se opět po skoro 10seti letech znovu podívat na velké klišé o princi, který zachraňuje svou vyvolenou princeznu ve fantaskní podobě. Starý čaroděj, fantasy prostředí, dobré tempo, zajímavé nápady a velká Černá pevnost na konci. Vše fungovalo stejně a jistá nostalgie ve mě vyvolala pocit uspokojení, který mi tento film dal. Peter Yates stvořil fungující pohádkovou fantasy, která se nebojí základů žánru a s trochou naivnosti a starých efektů příjemně překvapí. Navždy si budu pamatovat scénu s "časem" u vdovy Lyssy. Na závěr drobnost, Krull má jeden z nejvíce fantasy soundtracků filmové historie. Hudební fantazie, kvůli které možná Horner zaprodal duši ďáblu:) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama