Reklama

Reklama

Non Plus Ultras

Obsahy(1)

Scénář NON PLUS ULTRAS vychází ze skutečných událostí. Hlavní hrdinové žijí mezi námi, jen už se své oblíbené činnosti - fotbalovému chuligánství nevěnují s takovou vervou, jak tomu bylo v minulosti. Film je humorným pohledem na krátký časový výsek v životě dospělých chlapů, z nichž někteří zestárli předčasně a někteří naopak ještě nedospěli Tyčka, je jedno nedělní odpoledne před fotbalovým zápasem napaden dvěma sparťanskými fanoušky. Zachrání ho Bejčák, nepsaný vůdce několikačlenné party patřící k tvrdému sparťanskému jádru. Tyčka se ocitá v prostředí, které je pro. Osamělý muž středního věku, který později získá přezdívku něj nové a nezaujatě pozoruje partu stárnoucích fotbalových chuligánů. Každý tu má vlastní život, který se s tím fanouškovským více či méně prolíná. A není výjimkou, že v civilním životě mívají naši hrdinové tvář, v níž se odrážejí obyčejné sny, které zůstávají za branou stadionů. Během několika týdnů je život party konfrontován s řadou nečekaných událostí. Na návštěvu přijíždějí angličtí hooligans, kteří jsou pro některé členy party idolem, parta se vydá na dramatickou cestu na utkání s největším rivalem Sparty - Baníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (233)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem přemýšlel, o čem to vlastně mělo být a co asi chtěl režisér divákům sdělit, pokud prostě nechtěl jen lehce moralizovat a trochu pobavit. Hlavní dějové linky se prakticky nedočkáme, a když už k ní nějak podvědomě směřujeme, rozuzlení nás odmrští opět někam jinam. Ovšem je nasnadě jaké rozuzlení, spíše zakončení jedné epizody. Jako zmapování života „fanoušků“ to také nesplňuje základní podmínky, protože postavy jsou lehce načrtnuté a kromě toho, že pár je jich hloupých, pár chytrých a jeden koktá, se o nich nedozvíme prakticky vůbec nic. Bakalářská bezradnost pokračuje i dále. Dám příklad. Lábusova rodinka dojela do Prahy z důvodu vytopení vlastního bytu, ovšem při sdělovaní této podstatné informace strýc na manželku mrkne jako by v tom měl být nějaký trik či něco podobného, ale že by to bylo rozehráno nějak dále, to ani náhodou. Rovněž finanční zdroje hlavního hrdiny pro mě zůstaly velkou neznámou. Celkově vzato je tento snímek dost o ničem a hlavní plot o příjezdu anglických hooligans, nabízí tak ubohé vyvrcholení, že už jsem to dlouho neviděl. (možný spoiler) Sex v restauraci mezi Kaiserem a pro mě neznámou paní se v mém žebříčku nejtrapnějších scén okamžitě vyrovnal Přeučilově souloži z Ještě většího blbce než jsme doufali.____Celkový dojem je stejně nijaký jako celý film. Nudný, o ničem a zbytečný počin české kinematografie. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie,která opravdu nikomu nic neřekne(ale třeba to neměli autoři ani v úmyslu,abych jim nekřivdil),nějaké srovnávání s Proč radikálně odmítám(to by byla pro Proč opravdu nehorázná urážka!),prostě film,který opravdu možná pár vydařenýma hláškama pobaví,ale to je tak jeho maximum.Naštěstí film rychle uteče,takže z toho nikdo neumře 8D. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě velmi příjemné překvapení. Ten film totiž ale vůbec není o fanoušcích Sparty (stejně tak tam mohli být jacíkoliv mladí ožralové, co o víkendu v noci chodí rozkopávat popelnice na sídlišti) a má několik rovin, které je otázka, zda při povrchním sledování si je člověk uvědomí. Je to o určitém dospívání v názorech, které jednou nejspíše postihne každého, byť by mu fandění přišlo hrozně cool, je to o tom, že lidé než na koncert raději jdou na zápas, kde nemusejí myslet a vyřvou emoce, je to o tom, jak si sami nalháváme (pokusy Psíka sbalit holku) apod. Velmi dobrá režie, kamera, hudba, herci, ve scénáři pár vychytávek, kterémožná ne každý postřehne, fakt dobrý český film, který snad dojde časem ocenění. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

WTF aneb co to jako mělo bejt, tohleto? vo co komu de? absolutně jsem nepochopil, jaký film Sluka chtěl natočit. V podstatě to vypadá jako když pejsek a kočička vařili dort - naházeli do něho spoustu ingrediencí a doufali, že každý si najde svoje. Leda ho*no, dodávám spolu s Bejčákem. Pokud část věnovaná jemu a jeho bandě (tolik steretypů a šablonovitých klišé užitých při jejich vylíčení aby člověk pohledal i v podprůměrné telenovele) měla být humorná reflexe života českých fotbalových ultras, pak opravdu nemám slov. Jediné, co ve filmu stálo za to, byli dva výpitci z West Hamu, Kaiser s Lábusem a hudba. Ještě, že jsem to viděl večer, protože kdybych to viděl ráno, Ivánku, tak se z toho pose*u... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jestli to měla být komedie, pak nevím o čem?Pár hlášek komedii samo o sobě nedělá! Jestli to mělo být vážné téma o partě radikálních fans, tak tedy ha ha ha . Přiject z Prahy do Ostravy na fotbal zaparkovat před bránou na stadion s pražskou SPZ a jít fandit hned vedle svých ostravských "kamaradů". To jistě dělá každý pražský fanoušek,ale to bych ještě pochopil s ohledem na film. Ona pověstná bitka ve filmu to bylo něco strašného.Snad jen víme že nakupovat z manželkou fotbalový dres za 800,- Kč / nebo kolik/ by se nemělo. Je jen jedna banda fotbalových fans co má "styl" Dejdar, Langamajer,Potměšil, Landa . PROČ tedy toto? Asi proto že je to jako celý náše vedení fotbalu -- místy srandovní věta,ale jinak o ničem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Hospoda, kde se partička scházela, se nachází nedaleko stanice metra Hradčanská, na křižovatce ul. Dejvická a Bubenečská, v Praze 6 - Dejvicích. (rakovnik)
  • Celý film měla původně vyprávět postava Tyčky, kterého hraje Vladimír Dlouhý. Až před střihem se rozhodl Sluka jinak a David Novotný namluvil postavu vypravěče. Proto některé pasáže nedávají moc smysl. (don corleone)
  • Zápas Ostravy se Spartou se natáčel na Bazalech, když se zeptal pořadatel jak chtějí hlediště zaplnit, odpověděl mu režisér, že dodatečně na počítači. Pořadatel souhlasně přikývnul, že jinak by to ani nešlo. "Bodejť by tady přišlo tolika lidí," prohlásil. Následující sezónu byl Baník mistr a Bazaly vyprodával téměř na každém zápase. (don corleone)

Reklama

Reklama