Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy o ponorkách, ovšem "U-571" je z nich asi ten nejprůměrnější - obsahově plytký, s rádoby líbivým hereckým obsazením - snad jedině H. Keitel za něco stál (a možná B. Paxton), ostatní mi do svých rolí příliš nepasovali. To je z mého hlediska největší slabina tohoto filmu: zkrátka mi zase jednou hrdinové byli úplně u p*dele, což samozřejmě snižuje napětí a těžko se pak hledá něco pozitivního k napsání... Hmm... Nádherné plakáty má tenhle film, klidně bych si je doma vylepila na zeď:-). 50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Předně musím ocenit autenticitu celého filmu, kdy Němci mluví německy a používají německé stroje. Snímku to přidává na věrohodnosti a atraktivitě způsobem, jakým se mnohým válečným filmům může jen zdát. U-571 se mimoto může pochlubit i skvěle načrtaným příběhem, atmosférou a hereckými výkony, což z něj, vyjma několika hluchých míst, dělá v rámci žánru slušný nadprůměr. „You're the skipper now. And the skipper always knows what to do whether he does or not.“ ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Akční film z válečného prostředí, cílený na pubertální publikum obojího pohlaví a nenáročného diváka. Dusivá ponorková atmosféra se tu nenajde, ale dívat se na to dá. Škoda jen, že ti lepší herci (jako Harvey Keitel a Bill Paxton) jsou tu za skutečně vedlejší postavy. A abych nezapomněl, je tu jeden působivý a v tomto typu filmu nečekaný dějový moment (ne zvrat). Jinak je nutné zvlášť zdůraznit, že jde o snímek pouze VOLNĚ INSPIROVANÝ skutečnými událostmi, shrnutelnými pod označení Hon Na Enigmu, což by asi byl i údernější distribuční název. A celkem vzato i smyslupnější, protože i když U-571 skutečně existovala a až do svého zničení v roce 1944 "hrdě" sloužila Kriegsmarine v Atlantiku, tak Enigmu ukořistili Britové (ne amíci) z U-110 v roce 1941. Ehm. Ale jak už jsem řekl, je to slušně řemeslně odvedená práce, a jde o přesně ten film, na který se může vypravit rodina s dospívajícími dětmi, a nikdo z nich si nemusí připadat trapně:) K tomu ještě drobné osobní plus za Davida Keitha, který tu vypadá přesně jako zelený baret z Commandos, a můžeme se rozejít s naprosto spokojenými 60%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě tady uzemnil Matthew McConaghuey. Měl jsem ho zafixovanýho jako hezouna z romantickejch komedií, ale tady podal skvělej výkon a opravdu jsem mu toho schopnýho poručíka věřil. Celej film je hodně napínavej a soustředí se na to "jak to v ponorce chodí" a námořníci vždycky vypustí tlak, či spraví motory v tu poslední možnou sekundu. Nevím jak je to ve skutečnosti, ale mě to hodně bavilo. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zábavnej film, o to nic. Oddychovka. Prostředí, krása. Herci mi taky nevadili a docela mě i přesvědčovali, že svým rolím dávají dost. Ale pravda je, že takovou hovadinu jsem ve válečným filmu neviděl už hodně dlouho. Nad některými úpravami skutečnosti člověk prostě ani nemůže plakat, spíš něco jako histo(e)rickej smích by bylo na místě. Nejvíc mě ale rozesmálo cameo Bon Joviho. Nejvíc mě naštvalo, jak Enigma vyslovuje na konci Eningma. Nejvíc mě dojalo, když Bill Paxton hrdinně obětoval život. Nejvíc mě dorazilo to konečný věnování. Zábava to je, ale člověk trochu obeznámený s dějinamu druhé světové to prostě musí zavrhnout. Nebo člověk, kterýmu se líbí ponorky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama