Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S kriminalisty kapitánem Tůmou a nadporučíkem Líbalem (v podání nezvyklé, ale dokonale ladící dvojice K. HögerJ. Bek) jsme se poprvé setkali ve filmu 105% alibi, v němž brilantně vyřešili případ vraždy. Úspěch inspiroval scenáristu Karla Copa a režiséra Vladimíra Čecha k dalším dvěma filmům, které spojuje slůvko alibi – Kde alibi nestačí a Alibi na vodě... V příběhu nazvaném Kde alibi nestačí vyšetřovatelé Tůma a Líbal sledují stopu neznámého vraha. Vede k bandě, která prodává údajně „švýcarský“ lék Cordofilin lidem se srdečními chorobami, a tak má na svědomí smrt několika nemocných. Vyšetřování a stopa po zmizelém Josefu Šestákovi (B. Šmída), jednomu z prostředníků prodeje, je pak zavede do luxusního mezinárodního hotelu v Karlových Varech a skladů Mediky, kde bylo zcizeno velké množství B-komplexu. Okruh podezřelých se neustále rozšiřuje. Jeden z nich je vrah. Všichni však mají alibi… (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tahle detektivka těží především ze silného hereckého obsazení nejen v hlavních rolích. Nový zde nemá příliš prostoru, ale Šmída a jeho unikátní herecký projev ano. A to je moc dobře. Potěšila mne přítomnost mladého Třísky a ještě o něco mladšího Abrháma ve vedlejších rolích. V samotném ději se nehodlám příliš rýpat, protože způsob dopadení pachatele hodný postupů Leóna Cliftona by mohl výrazně negativně ovlivnit mé hodnocení snímku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Herecky stejně dobré jako předešlý případ, režijně nápadité a scénaristicky vtipné. Černobílé tóny opět působí, za absence komunistického balastu, proti překotnému stárnutí snímku a i po letech spřístupňují detektivní příběh dnešnímu běžnému divákovi, který je kojen sice kvalitními CSI případy, přesto častokrát hnanými zbytečně na efekt. 70% ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických detektivek, kterým škodí neustálé inflační omílání rok co rok. Příběh dnes banálně jednoduchý, úsměvný z pohledu dnešních zločinů (i když falšování léků nic veselého není). Stojí za to se na ně ale podívat kvůli hereckým výkonům. Karel Höger, herec s jedním z nejkrásnějších mluvených projevů u nás. Herec kultivovaného zjevu i hlasu, elegán. Nový v netypické roli hoteliéra. Miloš Nedbal hned s několika druhy paruk a kabaretními čísly. Ale zejména mladičtí adepti herectví. Jan tříska, Josef Abrhám a zejména má milovaná Libuše Geprtová. To je koncert, který si ani po – těžko už spočítám kolikátém - shlédnutí nemohu odpustit. Čímž vlastně popírám sama sebe a inflaci promítání. No co, příště se mrknu zase, byť mi ta písnička leze děsně na nervy. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých hodně oblíbených detektivek. Už ani nepočítám, kolikrát jsem to viděla. Höger a Bek jsou perfektní, Tříska s Novým luxusní ("Doufám, že Vám nevadí, že si s Isou tykáme? Ostatně jsme všichni odboráři, že? - Teda tykání by mně nevadilo, rozumíš, ty odboráři?") Ovšem já mám největší slabost pro Šmídu alias Šestáka. To je idol s květinou :-) a ta jeho přebreptávací scéna ve křoví :-) ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka nepostrádající úsměvné kouzlo nechtěného (postava mladého Jana Třísky snícího o životě tam venku musela herci mluvit z duše :-) Jinak herecky i režijně průměrný snímek, kterému chybí dodržování základních prvků žánru. Aspoň, že některé humorné repliky nepůsobí příliš křečovitým dojmem... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Karlových Varech. (M.B)
  • V titulcích na začátku filmu je v dalších rolích uveden František Kovařík. Správně je jeho příjmení Kovářík. (Sooky)

Reklama

Reklama