Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

mira007 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Drsný krimi triler o tom, že za spravodlivosť by sa malo bojovať, aj keď je všetko a všetci proti vám. A tiež o tom, že 90. roky u nás boli pekná divočina. Slovenské filmy sa v posledných 5-10 rokoch výrazne dvihli hore. A Vojna policajtov je po Invalidovi a Učiteľke za mňa najlepší film, aký u nás vznikol. Na drsnú kriminálku som bol prekvapený ako veľmi je film vtipný a ešte viac z toho, že humor bezútešnú a ponurú atmosféru vôbec nekazil. Ten kto nie je Slovák by väčšinu vtipov zrejme nepochopil (plynú z SK reálií a hlavne alkoholovej kultúry na východe), takže stále si točíme filmy hlavne pre seba a nie pre okolitý svet. Ale čert to ber. Bavil ma dej, postavy a herci (v hlavnej úlohe pozitívne prekvapil Bárta a jeho vzájomná chémia s Lojom, potenciál ukázala aj Anežka Petrová ktorá by mohla byť do budúcna zaujímavou herečkou, no a výborné boli aj vedľajšie postavy ako napr. drsný mafián v Tatrách s lepeňákmi a westernovými hĺbavými pohľadmi, nekompromisná barmanka Žaneta či "Inžinier" Mitaš, ktorý si svoju psychopatickú rolu užil do sýtosti a ja osobne som pri prvých záberoch v jeho očiach a tvári videl niečo z Hannibala Lectera v Mlčaní jahniat), akcia a som ochotný veriť tomu, že takto nejako to mohlo v 90. rokoch u nás reálne fungovať a vyzerať. A nebol na to veru pekný pohľad. Načrtnutému sequelu by som sa nebránil, pretože takto štýlovú kriminálku som v našich končinách zatiaľ nevidel a subjektívne som si návštevu kinu fakt užil. PS. som jediný kto ma po pozretí filmu neodolateľnú chuť ísť na 1 malé pol deci k Patkaňovi? 80% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V kinu fail na Netflixuu hit. A předzvěst toho, jak kino trh dopadne i u nás a sousedů. Má co máme chodit když ne takové pecky?  Strašně mi to sedlo a první půlka měla zaděláno na nějakou devítku z deseti klidně. Fakt mi to připomnělo francouzské Prohnilé v cool slovenském devadesátkovém prostředí. A ústřední dvojka Bárta a Juraj Loj jsou fantastičtí hlavně Loj tam oproti Štáfkovi působí jako zjevení, ale Štáfka tam přehrává i Rytmus. Už by mu mohlo dojít že na akční role nemá. A já mám pocit že k ženské kráse a úrovni hereček nás Slováci drtí i v kvalitě herců pod 50.   Strašně super a zábavná věc, škoda že tomu v druhé půli trochu spadne řetěz. Ale i tak top překvápko. 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabučké tri hviezdy, dokopy sa tu hovno stalo a ak má byť jediným pozitívom to, že napriek progresívnej pakáži v hereckom obsadení a ešte väčšom krivohubovi, ktorý stojí za scenárom, film nebol jednoznačne politicky orientovaný, tak potom pánbohzaplať. Pritom film je skryto agitačný - chce diváka upozorniť, že pozor, pozor, keď nebudú náhodou vládnuť progresívci, tak hrozí návrat tejto éry! Ale keby tú éru aspoň lepšie znázornili, lebo tam boli kvalitné prípady kyselinárov a iných medicínskych kutilov, namiesto toho vo filme vidíme akurát super mačovského nájomného vraha, ktorý je taký profík, že sa pri komickej scéne nechá opiť - nie rožkom, ale rohypnolom. Zasadenie pesničky od IMT Smile - Ľudia nie sú zlí, možno trefne poukazuje textom na dobu, ale vyšla v rokoch 1998-1999 (rovnako tak Peter Lipa - Maturantky) a znázornená doba prebieha oveľa skôr. Ešte komickejšie ale vyznieva výber hercov. Všetko sa odohráva na divokom východe, no po východniarovi ani stopy. Loj aj Hajdu sú Blaváci, Jakab je z Nitry, Mitaš z Považia, no a jediný Bárta je síce z Košíc, ale na svoj prízvuk dávno zabudol. A to uši lámajúce umelé používanie slov ako "dzigať" a hneď za tým "šrác", čo je na východe kombinácia nemysliteľná, alebo Lojove vyslovovanie "nie" ako tvrdé bratislavské "ne" namiesto východniarskeho "ňe". to všetko strašne škrípe a dáva najavo, že má ísť o východniarsku gangsterku, ale východniar to je len v prevleku. Celkovo je stopáž príliš dlhá na to, čo sa vo filme udeje. Človek sa obšíva, niektorým situáciám neverí a hoci dostáva pocit, že bola tu snaha o kvalitnú kriminálku "zo života" stále pociťuje, že to šlo skrátiť a pritvrdiť. Lebo dialo sa veľa, ale ukázalo málo. A ešte poznámka k Rytmusovi. Nie k jeho neherckému prejavu, ale k jeho postave. Autor a pán scenárista zabudol podotknúť, že doba, ktorú popisuje, dávala priestor takýmto rytmusom najmú preto, že tu bola istá amnestia jedného alkoholika, na ktorého sa nesiaha. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ľudstvo vôbec nie je zlé, len ľudia sú príšerní.. Slovník jak z Mechanického pomeranče, akorát místo Ludwiga van IMT Smile, místo moloka levná pálenka a násilí má tentokrát důvod, protože spolupráci obou stran zákona udržuje plodnost. Se vstupem Inženýra na scénu to trochu žánrově odbočí a dovedu si to představit jako čtyřdílnou, o hodinu a půl delší sérii, ve které by se lépe rozvedly některé motivy a vztahy, ale jako nostalgická sonda pro některé slovenské voliče to se svou tváří bezmoci pod šedou maskou frajerství funguje slušně. Samozřejmě, Sollimova Suburra to není. K té to má daleko jak Štáfek k východňárskému gangsterovi.. Anežka Petrová je slušně chameleónská čaja.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v těchto místech: Košice, Košice-Šaca, Spišská Nová Ves, Žehra, Poprad, Prešov, Sedliacka Dubová, Turňa nad Bodvou, Hosťovce a Banská Štiavnica. Točilo se 33 dní. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)
  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (Cinemart)

Reklama

Reklama