Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (79)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Od podobných filmů zpravidla nelze očekávat perfektně promyšlenou zápletku, ale tady byl scénář slabomyslný snad až příliš, přičemž to nejlepší bylo naservírováno hned v úvodu - čínský "lví tanec" neměl chybu. Souboje byly vesměs choreograficky náročné, nápadité i vtipné, ale místy bylo patrné, že nejsou opravdové, jenom dobře nacvičené. Jackie Chan mě zkrátka tentokrát nedostal zdaleka tak, jak jsem předpokládala, nicméně 3* si určitě zaslouží. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Jackiemu se konečně podařilo odejít od Lo Weie a natočil svůj první film u společnosti Golden Harvest, u které zůstal až dodnes. Film se nese v duchu jeho předchozích komediálních filmů (Snake in the Eagle's Shadow, Drunken Master, Fearless Hyena), od kterých se ale liší dějem. Jackie se v tomto filmu neučí bojovat, aby pomstil něčí smrt a jeho postava ani není v bojovém umění tak dobrá, jako po prodělání tréninku v předchozích filmech. Bojové scény jsou tak založeny spíš na důmyslném využívání prostředí a okolních předmětů než na propracované choreografii a v závěrečném souboji vyhraje spíš díky svému mládí a tvrdosti než schopnostem. Jinak je ve filmu samozřejmě spousta humoru typického pro tento žánr filmů, ve kterém patří Mladý mistr zcela jistě k tomu lepšímu. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další akční pecka Jackieho Chana. Poprvé viděno na VHS z videopůjčovny, český dabing byla zase prdel. Tady v tomhle filmu je akce opravdu hodně. Choreografie soubojů je naprosto perfektní do detailu. V tomhle filmu se Jackie opravdu hodně vyřádil, hodně dost předvádění Jackieho akrobacie a soubojů. Je to taky dost ulítlá komedie, typický humor Jackieho Chana. V jedný roli se tu objeví i kamarád a Jackieho kolega Yuen Biao. Závěrečný souboj hlavního záporáka Kama (Ing-Sik Whang) s Jackiem, co trvá skoro dvacet minut, je vůbec nejdelší filmová bitka jakou jsem kdy ve filmu viděl. Je to skvěle natočeno. Jeden z nejlepších soubojů a zároveň nejdelších v Jackieho filmové kariéře. Tenhle film je opravdu velká kung-fu mlátička. Další jeden z nejlepších akčních kung-fu filmů Jackieho Chana :) ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Jackie vo vynikajucej forme a pre mna jeden z jeho najlepsich filmov. Pribeh nie je nejako velmi podstatny aj ked urcita dejova linka nechyba. Cely film sa ale hlavne spolieha na neustale kopanice a bitky medzi ktore su zasadene niekedy viac niekedy menej humorne scenky. Zo zaciatku sa vobec cela choreografia jednotlivych subojov predvadza skor v komedialnom style ale postupne sa pomalicky vsetko priostruje v zaverecnej pol hodine uz ide humor takmer uplne stranou a nechava priestor trdym bojovym scenam aby to na zaver vsetko vygradovalo do absolutneho maxima. Zaverecny boj medzi Jackiem a majstrom Kamom nema jedinu chybu. Nedavno som si stiahol verziu kde je dokonca tento suboj oproti tomu na ktory sme boli zvyknuty zo starych VHS este o niekolko scen predlzeny. Jednoducho klasicka Jackieho zalezitost ktora ale pre tentokrat nestoji iba na nom. Aby som bol presny tak spolu s Armour of God 1 a 2 moj najoblubenejsi film s fenomenom zvanym Jackie Chan. ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Moj pôvodný názor boli 4* ale keď som si to tak zanalyzoval a porovnal s ostatnými Chanovkami , ktoré už moje oko videlo tak musim dat 5.. Zatial jednoznačne najlepšie čo sa týka choreografie, kaskadérskych kúskov a aj dávky humoru..to keď chce Jackie zdrhnúť policajtom a nohami je zapretý o jednu stenu a rukami o druhú a pomaličky liezol hore bolo famózne!Čo sa týka kung fu 10/10..aj napriek tomu mám však dve výtky,všimol som si párkrát nepodarený strih pri bojových scénach a na mňa ako fanúšika dostal Jackie vo finále až moc dlhú a dobrú nakladačku.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Pre verejnosť sú prezentované 2 oficiálne verzie filmu - jedna 106 minútová (NTSC) Hong Kong cut a 90 minútová medzinárodná - international cut. (Peter-1307)
  • Snímka katapultovala Jackieho Chana medzi hviezdy hong-kongského filmového neba. (Peter-1307)
  • Jackie Chan si při natáčení poranil hrdlo a málem se udusil, a také si téměř zlomil nos. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama