Reklama

Reklama

Mistrův syn

  • Hongkong Zui quan (více)
Trailer

Wong Fei-Hung je nezbedným synem mistra školy bojových umění. Namísto, aby studoval kung-fu, stále někde vyvádí výtržnosti. Při jedné z jeho taškařic se však zraní syn mocného a bohatého měšťana. A otec Wong Fei-Hunga náležitě potrestá – svěří ho svému sadistickému bratrovi, který má Fei-Honga naučit disciplíně. Tento záhadný muž, mající mezi svými studenty děsivou reputaci, učí Fei-Hunga bizarnímu stylu kung-fu. Nejdříve se Fei-Hung snaží vzdorovat, ale poté, co prohraje souboj s místním zabijákem, najatým na vraždu Fei-Hungova otce, uvědomí si, že jedinou cestou je ovládnutí speciálního bojového stylu zvaného "Opilý box". Snímek Mistrův syn dokonale těží ze spojení precizních kung-fu soubojů a charakteristického humoru Jackie Chana, který se díky tomuto filmu stal pomyslným králem žánru kung-fu komedií. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, odkiaľ sa Jackie Chan naučil svoje umenie mlátenia ľudí všetkými možnými predmetmi, ktoré má po ruke. Aj keď kung-fu filmy nie sú moja krvná skupina, bizarný námet s opileckým majstrom a jeho technikou založenou na alkohole ma pobavil. Nejaký prepracovaný príbeh od toho však skutočne nečakajte, lebo budete sklamaní. Zhrnúť by sa dal dvomi kratšími vetami alebo jednou dlhšou. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Geniální souboje, opilecké kung fu je masakrální záležiost, bitky jsou správně akční a nepostrádají lehce absurdní humor, podobně jako celý film, děj opravdu není to hlavní. Akční nářez s fantastickým Jackiem. Člověk je po shlédnutí tak nějak příjemně nabuzen, asi se večer pudu ožrat a pak vymlátím hospodu:D ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neexistuje lepší a zároveň najzábavnejší akčný film z Jackie Chanom ako tento. Mal som ho možnosť vidieť ešte ako 6 ročný zo simultálnim dabingom a dodnes si pamätám finálnu scénu do posledného detailu. Film sa mi páči hneď z viacerých dôvodov. Za prvé je to Jackie Chan, ktorý je pre mňa akčným kráľom, a v tomto filme v najproduktívnejších časoch svojho života skĺbil ľudský bojový balet s humoru s takou vyváženosťou aká sa už v neskorších jeho filmoch vyskytovala len zriedka. Za druhé je to Yuenová réžia, ktorá film umocňuje nie len na bezduchú akčnotu plnú bojových scén, ale ako plus dokáže nahliadnuť do charakterov s takou vervou a nevtieravosťou, že si postavičky jednoducho musíte zamilovať a tiež rafinovane využíva prostredie, v ktorom mnohé súboje prebiehajú a po tretie je to 8 opitých bohov, ktorý pre mňa predstavujú najúžasnejšie bojové štýly a nemá na ne ani drak alebo tiger. tento film skrátka zbožňujem. ani na sekundu nenudí, spĺňa svoj účel a hlavne sa pre mňa stal kultovým. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kung fu klasika s Jackie Chanem a jeho smyslem pro humor. Jen to mohlo být o něco kratší a některé scény jsem ne vždy chápal (třeba když se někdo nají v hospodě zadarmo a pak zmlátí majitele). Jinak je příběh o namyšleném mladíkovi, který zjistí, že až tak dobrý skutečně není (scéna jeho totálního pokoření v chrámu od nájemného zabijáka je jednou z nejsilnějších ve filmu) a konečně se začne učit. Samotné výkony bojového umění jsou na vynikající výši a obdivuju ty lidi, že dovedou podle mne naprosto neuvěřitelné věci. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná akční komedie. Musím uznat, že jsem zprvu nevěřil, že by mě mohl bavit takřka 30 let starý kung-fu film ale opak je pravdou. Bavil mě a moc. Choreografie akčních scén je úžasná (režíroval to nejznámější choreograf akčních filmů) a ve filmu jich je hromada (bitky tam jsou snad každých 5 minut). Navíc je to ohromná sranda. Někomu možná může vadit, že Jackie Chan u soubojů vždy šaškuje a snad ani jeden souboj ve filmu není nějak vážný ale mě to nevadilo a hodně jsem se zasmál. Troufám si tvrdit, že to je nejlepší film Jackieho Chana a jeden z nejlepších kung-fu filmů všech dob. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Film spopularizoval bojové umenie Zui Quan (opitá päsť) vo svete. (Peter-1307)
  • Hlavná postava Wong Fei-hung bol v skutočnom živote predstaviteľ bojového umenia a tradičnej čínskej medicíny. Žil v období konca vlády dynastie Qing. (Peter-1307)

Reklama

Reklama