Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám a ne matně, ale vybavuju si ho i po letech docela slušně. Teď jenom nevím, jestli to bude tím, že jsem ho viděla tolikrát jako malá holka, nebo to bude tím, že přece jenom má tenhle film něco do sebe. No asi tak z obojího trochu. Některé scény a záběry vidím před očima dodnes, protože na mě tehdy strašně zapůsobily. Příběh je to dojemný a jako asi většina jsem tu kosatku milovala. Nevím, možná kdybych se na film dívala dnes znovu, měla bych na něj střízlivější názor, ale jelikož ho pořád vidím spíše dětskýma očima, budu hodnotit jako slušný film. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to měl hodnotit očima 9 - ti letého chlapce, dávám plný počet. Ale samozřejmě s odstupem 16 let se ten film zdá přece jen lehce naivní a ne zrovna "moderní". Četl jsem zde názor, že to je film pouze pro děti a pro nikoho jinýho. Já si naopak myslím, že to je film pro celou rodinu. Osloví to všechny generace a já musím být tím chlapcem, který plakal v kině jak želva a chtěl zachraňovat velryby po celém světě. 80% ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ano.. když jsem byl dítě, tak se mi to opravdu líbilo. Žel.. dětmi jsme jen jednou v životě a po shlédnutí tohoto filmu s již vyšším IQ neshledávám tento film tak naplňujícím jako dřív. A herec v hlavní roli mně tam najednou vyloženě se*e.. Asi stárnu. 65% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tenhle film? Poprvý sme na něm byli v kině na základce, což už je teda morda roků. Ale i takle po letech Willy neztratil svoje kouzlo. Hodně tomu dává muzika, která je fakt podmanivá a uplně mi v nějakých momentech vhání slzy do vočí. Nejvíc je samozřejmě song od Majkla, ten se vážně povedl. Jediný co je na tomhle kousku tak trochu zbytečný, tak sou jeho další a další pokračování, který už toho nemaj tolik nabídnout. Taky bych si jednou chtěl zadrandit na verlibě a nebo na delfínoj a když ani tohle nedopadne, tak aspoň na tučňákoj :o) ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný emocí a krásných zvratů. Také je zde ukázka toho, že mocný člověk klidně zničí život, jen aby měl zisky. Osud dětí bez domova, a také osud chlapce, který se dostal do stejné situace jako jeho budoucí kamarád. Toho ale ještě nepoznal, také přátelství je zde velmi silné. Ve filmu je plno menších chyb, ale vše je odpuštěno. Protože po shlédnutí filmu vše zapomenete řešit. 👍 Triky jsou zde skvělé, a herecké výkony chlapce super. Je tedy jasné, že o rodinný film je postaráno. Poznámka: Dokonalá ukázka toho, proč není dobré, držet tyto druhy zvířat v zajetí. Nepatří nám! Závěrečná scéna (vy víte která), je už legendou. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)

Reklama

Reklama