Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Armageddon

(pořad)
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2023, 62 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais

Obsahy(1)

Tabu? To Rickymu Gervaisovi nic neříká! A tak se ve svém komediálním speciálu o konci lidstva pustí do politické korektnosti i přecitlivělých lidí. (Netflix)

Recenze (59)

campix 

všechny recenze uživatele

Sice je to stále ten starý dobrý Ricky Gervais, ale spíš než s kadencí, ostrostí a vypointovaností jednotlivých situací mám zásadní problém s obsahem. Mě tahle hyperkorektní doba strašně štve. Chápu, že to se prostě nutně musí promítnout do všeho, ale aby jeden z nejlepších stand up komiků své generace neustále upozorňoval, jak by lidé měli humor vnímat a jak ho chápat. Aby se musel neustále omlouvat nebo něco upřesňovat. Mě tohle prostě nebaví. Vytrácí se z toho kouzlo.. To je prostě obrázek dnešní doby a dnešní společnosti zatím hlavně za mořem. Radši si pustím starší Rickyho kusy. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších stand-upových komiků a další jeho Netflix speciál. I když jsem neustále přikyvoval Rickyho tepání do současného hyperkorektní přístupu ke všemu a všem, tak se mi při sledování zdálo, že cítím jakýsi zdrženlivější přístup (zřejmě díky Netflixu). Já vím že Gervais umí být tvrdší, cyničtější, trefnější a tím pádem i více zábavný. Ale pořád patří  na vrchol současného stand-upu. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade je to tradičný Gervais. Nedá sa s ním nesúhlasiť ak nie ste úplný Cunt. A hoci už nemá také cha cha momenty ako mával kedysi, stále je do značnej miery hlasom jednej generácie. Svojou satirou a svojou provokáciou nastavuje zrkadlo, baví a možno aj naštve, ale to k tomu patrí. Tento jeho novodobý triptych stand upov mám celkom rád, hoci nie sú pre mňa také skvelé ako jeho staršie veci. A zároveň musím napísať, že mi trošku chýba Ricky ako režisér a filmová postava. After Life bol super, ale príde mi to veľmi dávno. Každopádne vianočný špeciál o pedofiloch, debilnej woke culture a zvieratách. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vlastně těch opravdu vtipných momementu je málo, za mě je to hlavně kritika dnešní společnosti, zopakování si názoru, co si myslí většina normálních lidí, jen se bojí říct nahlas, protože dostanete okamžitě nějakou nelichotivou nálepku.  Přesně se trefil do všech nepopulární témat, a nelze s ním nesouhlasit, ale moc mi nejde se tomu smát. Děsí mě to, kam směřujeme. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, Ricky recykluje, ale len svoje témy, nie vtipy. A hoci mal už aj lepšie (alebo skôr vtipnejšie) vystúpenia, len ťažko sa dá ubrať čo i len polhhviezdička minimálne za tie posolstvá. Armageddon by sa kľudne mohol volať Words, pretože jeho vystúpenie je hlavne o slovách. O tom, ako agitka naprosto zmenila ich význam a odrazu už také označenie fašista v očiach tých "pokrokových" pokrýva oveľa širšiu skupinu, než tomu bolo kedysi v zmysle "nejdeš s nami, si fašista" alebo aj "neveríš na viac pohlaví ako dve, si nácek". Ricky sa tu otvorene vysmieva tým samozvaným prebudeným, uvedomelým woke osvietencom, ktorým na pozadí svojích obľúbených tém ako pedofília či holokaust jasne odkazuje: Aj ja som woke, ale len ak to znamená to čo kedysi - že bojujete za rovnosť a proti útlaku, ste antirasista, antisexista, antihomofóbny. Ale ak woke znamená, že máte byť puritánsky, autoritatívny tyran, ktorý vyhadzuje ľudí za názor alebo dokonca fakt, tak potom nie som woke. S tým choďte do prdele! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno