Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, poručík Dan měl pekelně těžkej život. Hrajeme hezky na jistotu. První záběr na Malkoviche a hned je jasné, kudy půjdou osudy hlavní dvojice. Většinou se filmům s mentálně zaostalými vyhýbám, protože vím jaká citová ždímačka to pro mne pak je. Počítám, že jednou přijde film, který dolije pomyslnou číši a pak mě podobné příběhy začnou zatraceně unavovat, ale Myši to nebyly. Myši fungují skvěle a první dojem byl obrovský. Snad brzy nevyprchá. A také nevím, zda jsem neudělal chybu, když jsem nejprve koukl po filmu a až za pár měsíců sáhnu po knize. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmová parádička s velmi uvěřitelným Gary Sinisem a především excelentním Johnem Malkovichem, který v kariéře předvedl mnohé, ale tohle je pro něj asi už nepřekonatelné. Myslím, že Sinise to kromě hereckého umění i parádně zrežíroval. Příběh je silný a chytlavý už sám o sobě, Steinbeck dokázal americké reálie tehdejší doby vykreslit ve svých knihách dobře a filmy podle jeho děl jsou vesměs povedené. A i tenhle film rozhodně stojí za podívanou. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Při výčtu úspěšných herců-režisérů by se nemělo zapomínat na Garyho Sinise, protože v případě tohoto filmu se mu podařilo vytvořit opravdový skvost. Citlivě převedl slavnou novelu Johna Steinbecka na plátno, navíc se dobře zhostil i hlavní role. Obrovskou oporu ovšem našel v Johnu Malkovichovi, který zde předvádí možná nejlepší výkon své kariéry (a to je u něj, co říct) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Opět je jasně poznat, že film je podle rozsáhlé knižní předlohy, takže nebylo zbytí a podstatná většina děje musela být přeskákána. To zamrzí zejména ve vykreslení vztahu dvou hlavních hrdinů, který ve filmu vyznívá dost ploše a je těžké uvěřit, že by s sebou Siniseův hrdina stále vláčel toho problémového primitiva, kterým Malkovichův Lennie je. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale před tím, než jsem si tento film pustil, jsem si myslel, že budu koukat na dobový americký velkofilm z prostředí venkova, kde se toho bude strašně moc dít a bude tam spousta zajímavých postav, ale ve skutečnosti se jedná o velmi minimalistické drama, které poměrně rychle uletí a nezanechá ani stopu. Alespoň tak jsem to cítil a samotnýho mě to mrzí, protože herecky to bylo famózní. 70% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama