Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Jim Thomas a John Thomas. Kamera : Alex Thomson. Hudba - Jerry Goldsmith. CHYBA VE FILMU - Ve chvíli, kdy Kurt Russel ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. CITÁT - Jaffa je volný!..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane Grante, jste ochoten se proletět? V zájmu národní bezpečnosti?" Jasně, že je ochoten, vždyť je to hrdina, pyrotechnik a pilot - jenom o tom ještě neví. A tak nám jedno necelé komando a jeden celý kravaťák, nastoupili za letu do uneseného Boeingu. Už jsem několikrát nastoupil s nimi a když jsem konečně strávil překvapení, že jindy neprůstřelný, neprobodnutelný a neprokopnutelný hrdina tentokrát nedokázal přeprat fyzikální zákony, tak jsem si to vždycky užil. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Klasicky výborný David Suchet a krásná (a talentovaná - ale tady to není moc poznat) Halle Berry. Kurt je však dost nevýrazný a vzhledem k tomu, že s ním film stojí a padá, šedý průměr. Bylo by to lepší, kdyby si Suchet nechal svoji Poirotovskou vizáž. Jako francouzský - pardon, belgický terorista s napomádovaným knírečkem a mahagonovou hůlčičkou by nejspíš byl zcela geniální. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší eroplánově katastrofický snímek, který je s takovou oblibou citován (čti vykrádán) dlouhou nudlí eroplánově katastrofických filmů déčkové produkce, které se svojí kvalitou téměř dotýkají samotného dna filmových kvalit. I když tento film není bůh-ví-jakým klenotem, od těch ostatních se v několika věcech liší: 1. má atmosféru, díky které vám není po deseti minutách jedno, kdo přežije a kdo natáhne perka a hlavně, letušce nepřejete nějakou ošklivou smrt od chvíle, co se objeví na obrazovce a za 2. hrajou v tom skuteční herci a ne banda druholigových šmíráků, jak tomu v tomto žánru bývá zvykem. Tyto dva body dělají z Boingu 747 v ohrožení těžký nadprůměr v rámci svého žánru a lehký (opravdu jen lehký) nadprůměr v rámci akčních filmů. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Meleme melem, všechno semelem, snad se z toho nepos... Ne ne ne. Kupodivu to drží pěkně pohromadě a akční klišátka fungují přesně tak, jak fungovat mají. Steven Seagal dostal konečně roli na tělo, ještě než stačí zlomit svou první zločineckou ruku (a tím našlápnout k tradiční akční demenci svého posledního období), je smeten z nebe a partie se ujímají jiní hráči. Na první pohled ňoumovatý (ale jinak samozřejmě hrdinný) agent ve standardním podání Kurta Rusella, sexy letuška Halle Berry (dobrou herečku v sobě nezapře), Hercule Poirot s oholeným knírem, nebelgickým přízvukem a tendencí používat spoušť místo šedých buněk mozkových. To, že Stuart Baird lepí vedle sebe výstřižky z cizích filmů, je vpodstatě fuk, protože ta jeho koláž drží slušně pohromadě a vede diváka k sice tušenému, ale přesto zábavnému finále, při kterém si Kurt Rusell dobude čest i srdce krásné letušky. A tak to má být. Aspoň v pátek kolem jedné v noci. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Halle Berry původně odmítla roli v tomto filmu, ale rozmyslela si to, když ji nabídli 1 milion dolarů. Tohle bylo poprvé, kdy dostala za film jeden milion. (TylerGage)
  • Scény z vily v Taliansku sa natáčali v Kalifornii v meste Sierra Madre, scény svadby a únosu v Portoriku a scény pristávania lietadla v mohavskej púšti. Natáčanie prebiehalo od 19.6.1995 do 17.10.1995. (Real Tom Hardy)
  • Terorista v podání Davida Sucheta je ve filmu ozbrojen československým samopalem Vzor 61 Škorpion. (Saccard)

Reklama

Reklama