Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

petero 

všechny recenze uživatele

Nepoznať Penna, tak som v tom, že to je naozaj retard ... a najlepší ocko. Dakota Fanning je klenot filmu. Jej postava Lucy je samozrejme nadpriemerne inteligentné a milé dievčatko, ktoré nechce byť múdrejšie ako jej ocko a preto mu stále dáva čítať knižku, ktorá pre neho nie je ťažká. Veľmi pekný pohľad na to ako si postihnutý človek dokáže nájsť viac času na dieťa ako normálny. Dojímavé a v istých momentom treskúco vtipné. Prvý film čo som dopozeral v sede na stoličke bez operadla :,-). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přepálená, ve své podstatě pohádka o hodných, napravených a zlých lidech. Sociální služby a pěstouni zde představují jasné zlo. Sean Penn podává velmi pozoruhodný herecký výkon, bohužel jako průšvih se jeví, když zmizí kolem něj se vyskytující zábavné figurky (jeho kamarádíčci jsou skvělí, hlavně tedy jeden co se obává natáčení a žádá si právníka:), celý film jsem vlastně čekal jestli nakonec Sam vyhraje a jaká bude pointa, takže jsem si vymyslel v hlavě různé scénáře, ty mě naštěstí tvůrci úplně nedopřáli. Ale i tak není toho moc co chválit. Herecky Penn zcela bez debat, ale režie nebo dramatičnost scén je špatná. PS: Film mě připomenul, že v záplavě všech těch hollywoodských krasavic je pro mě na prvním místě Michelle. 60% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

BOJ otca o dcéru. Nie je to tak, že sú rozvedení rodičia, a teraz zvádzajú boj o potomka, ku komu pôjde. Je to trochu inak. Otcovi zobrali dcéru, preto, že je zaostalý, retardovaný, duševný vývoj sa mu zastavil, má IQ - 7. ročného chlapca. Sociálka sa obáva, či je schopný sa postarať o svoju dcéru. Sam Dawson, je niečo ako kolega - Forrest Gump, pritom obidvom pánom sa narodia deti bez duševného porušenia. Sam je úplne normálny chlapík, ktorý OBDIVUJE - THE BEATLES, predovšetkým Johna Lennona. Pracuje v STARBUCKS, kde ho majú radi. Má kamarátov, s ktorými rád pozerá filmy, kde jeden z nich, sa extrémne vyzná vo filmoch. No, ale po radostných chvíľkach je koniec, lebo mu odobrali dcéru Lucy, o ktorú sa bude biť - pomocou krásnej a svedomitej právničky, Rita Harrison, ktorá má taktiež problémy v súkromí. Podobne ako Tom Hanks - F.G , tak aj SEAN PENN - je autentický, určite sa bol pozrieť v nejakom ústave, aby sa priučil, ale ako Seana - sledujem, začína sa objavovať určitá únava, ktorá ale nesmeruje k veľkému pátosu, je to už po chvíli otravné, ale aj tak si poviem, že je to bravúrny výkon. Film ako celok, nie je bohviečo, kamera stále zoomuje, je roztržitá, asi chce vidieť SVET - Samovými očami, potom sa to ustáli. Dakota Fanning zaznamenáva - obdivuhodný výkon, a predsa sa jedna o DEBUT. Michelle je krásna, a asi všetko k tomu, ešte sa na pár scén - blysne - Laura Dern. Dalo sa očakávať, že Sam získa dcérku späť, ale trochu s inými súvislosťami, prečo sa tak stalo... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to americky naivní, je to dojáček (ale ne vyděračka!), ale je to takové milé a co víc, je to fakt luxusně zahrané. A to nejen ze strany naprosto fenomenálního Seana Penna, kterému jsem žral každé gesto a mimický záchvěv, ale taky ze strany Michelle Pfeiffer, jež mi je jindy obvykle docela nesympatická. A nesmím zapomenout na mrňavou Dakotu Fanning, kterou považuju za jednu z vůbec nejlepších dětských hereček své doby. Nevím co místní smetánka blázní, špatný film to rozhodně není, naopak. "Daddy, did God made for you to be like this or was it an accident?" ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Těžká ždímačka emocí, ale já si prostě to plné hodnocení nemůžu odpustit. Penn byl ve své roli naprosto perfektní a celý příběh je tak silný a strhující, že snad nemůže někoho nezasáhnout. Smetánka čsfd se mnou očividně nesouhlasí, ale pro mě je tenhle film úžasnou ukázkou lidskosti a víry v lepší zítřky. 95% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Sean Penn chtěl, aby soundtrack k filmu obsahoval jen písničky od Beatles, ale nepodařilo se mu na ně získat práva, takže oslovil různé umělce, aby zahráli písničky Beatles, které chtěl použít. Aby znovu nahraná hudba přesně seděla do filmu, museli hudebníci použít přesně stejné tempo jako Beatles. (HappySmile)
  • Kvůli přípravě na svou roli navštívil Sean Penn L.A. Goal, centrum pro mentálně postižené osoby v Los Angeles. (HappySmile)

Reklama

Reklama