Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy Štěpán Šafránek nastoupil do ústavu pro mentálně postižené děti, uplynulo deset let. Ústav byl zrušen a Štěpán se vrací do nemocnice jako lékař u záchranky. Stále žije s pragmatickou lékárnicí Ute. Navíc mu zemřela maminka a musí se postarat o pohřeb i pozůstalost. V dispečinku záchranky slyší sestru Toničku vyprávět o řediteli Sahulákovi, který chtěl skočit z okna, a doma ho vyhledá Kendy, kterého vyhodila manželka. Když se zastaví za Ute, narazí na zrzku Annu a nabídne jí svezení. Majitel prosperujícího autosalonu Karas ho přemlouvá, aby se přihlásil do konkurzu na nového ředitele nemocnice, ale on o tom nechce ani slyšet. Pohádá se s Ute a poté opět narazí na Annu. Napíše pro ni básničku a další den Karasovi řekne, že se rozhodl kandidovat. Dál se schází s Annou. V konkurzu vyhraje a stane se novým ředitelem nemocnice. Začátky nejsou snadné. Navíc přijde o svou novou lásku Aničku, která zahlédla Ute, jak přichází ke Štěpánovi domů s kufrem. Marně ji hledá, v nemocnici se pouze dozví, že otěhotněla a odstěhovala se. Štěpán se odmítne zaplést do podvodných machinací a vrátí se k záchrance. O sedm měsíců později je nahlášen akutní porod... (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ach jo, zase česká komedie, která upoceně nuceným způsobem reflektuje dobu. Kde jsou ty časy, kdy se komedie smály životu a nebyly jen o tom, že se život směje nám? V 21.století bylo takových jako šafránků.. Kdyby se poslední pojednání o poetickém sexuálním loudilovi scvrklo do třicetisekundové reklamy, v níž by moje Teta v Mazdě popíjela Starobrno, svět by o nic (krom dalších vyčpělých Básníků) nepřišel.. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se díky novým básníkům dozvěděl, že nejlepší pivo je Starobrno, nejlepší na chřipku je Coldrex a kdo nemá mazdu je out. Noví básníci mají svě silné chvíle, které jsou střídany naprosto trapnými a zbytečnými scénami. Nejhorší je obsazení Mareše do role jakéhosi doktora, tento vyumělkovaný úkaz, který zkazí vše, na co sáhne, kazí celkový dojem z filmu. Dále se mi naprosto nelíbil konec, Abych ale pouze jen nekritizoval, tak je tu docela dost povedených vtípků (Vaculík začínal tím, že myl okna v pasáži"-))) Rozhovor Kendyho a Štěpána v posteli je taky zábavný. Dále mě na celý film příjemně naladily začáteční titulky, kde nechybí typické Bornovské animace doprovázené pěknou písní od Jaroslava Uhlíře, která měla velmi chytlavou melodii. Je dobře vědět, že v době Kameňáků, poldů, atd. je možné natočit i docela neurážející komedii pro nejširší spektrum diváků... ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Sto čtrnáct minut trvající reklama na Starobahno, Tetku drogérii a Mazdu aneb jak Dušan Klein a Ladislav Pecháček zneužili sebou vytvořenou značku, aby měli na placení složenek. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak moc to mohli zprznit. Scénář, který nenasytně a bezdůvodné naroubovává skoro všechny postavy s předešlé trilogie a režie, která tak zhovnabičvsky podává product placement. A proto říkám, zbytečný film. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tu a tam se ta nostalgie předešlých Básníků opravdu na chvilku ozve - avšak je to příliš málo na to, abych mohla hodnotit výš - zbytek je celkem o ničem. Sice je zde pár docela vtipných momentů (např. rozpravy Štěpánka s Kendym), ale to prostě nestačí. Je pravda, že Pavel Kříž je i se čtyřicítkou na krku stále tím nesmělým klučinou, který umí ty pěkné básničky tak hezky předříkávat - avšak už je v tom sám - Badinková mi byla docela nesympatická, stejně jako pochybný scénář celého filmu. Snad raději kdyby tenhle díl vůbec nevznikl - i když, možná jeden klad bych přeci jen našla - mám chuť podívat se na předcházející díly Básníků a zvednout jim hodnocení, protože teprve teď si jich začínám trochu víc vážit... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jsem znechucen. I oproti průměrnému čtvrtému díl je toto nesmírný úpadek. Jakoby Klein zapomněl režírovat. Jinde dobří herci, zde obyčejně odříkávají nevtipný text. Věrohodnosti nepomáhá ani nasazení neherců jako Mareše, nebo toho číňana, kteří svoje party odříkávají, jako děti, když ve škole špatně recitují básničky. Ani nechápu, že mohl klein přistoupit na zfilmování tak fádního scénáře. Scénky jsou na sebe tak nějak nalepené a moc spolu nedrží. A ona skrytá reklama je vrchol nevkusu. Fuj. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (18)

  • Pri natáčaní milostnej scény sa Michaela Badinková (Veverka) veľmi hanbila, nakoľko to bola jej prvá milostná scéna v živote, a preto jej režisér povolil, že nemusí byť úplne nahá, ale iba v spodnej bielizni. (Raccoon.city)
  • Film navštívilo v kinech 409 488 diváků a vydělal 36 643 102 Kč. (Pumiiix)
  • Další místa, kde se filmovalo: zámek Suchomasty, Mělník (náměstí Míru, nemocnice nebo kostel Nejsvětější Trojice) a kostel Povýšení svatého Kříže v obci Hořín. (SONY_)

Reklama

Reklama