Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (279)

Davson 

všechny recenze uživatele

Celý film Brabec ukazuje, že je výborný kameraman a své vynikající záběry doplňuje zajímavou a hezkou hudbou. To je ovšem vše, co se dá na Boleru ocenit. Zbytek je čistokrevná nudná slátanina. Zápletka je sice jednodušší, ale množstvím postav a chabým scénářem to dokázala paní scénáristka zamotat, že se divák ve filmu ztrácí a na mysl mu přicházejí myšlenky, o čem to vlastně je a proč se na to dívá? Jako detektivka to totálně vyhořelo a jako thriller dvojnásob. Někteří herci sice předvádějí dobré výkony, ale neutralizují je špatná výkony jiných herců. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neříkám že by mě to nebavilo, zejména zaměření na vyšetřování případu policií se mě líbilo. Nevím však co si mám myslet o kameře. Originální byla, ale k čemu je originalita, která mě sere ? To se prostě nemůže ta kamera postavit a normálně s ni nehejbat, nepřibližovat, neodalovat, nejzdit, nehoupat ? Snad v nasnímaní vnadů Jany Štéfankové má u mě kamera malé plus, ale spíše jí Jana Štéfanková v červeným spodním prádle úplně uzemnila a to i včetně Brabce za kamerou. Jirka Bartoška byl zřejmě za zásluhy v oblasti českého filmu následně odměněn milostnou scénou s Janičkou. Nutno říci, že ze všech herců to byl právě on, komu hážu do vínku slovíčko nejlepší. Za zmínku ještě stojí Stropnický a Kraus ml., zbytek ancáblu odvedl na český poměry průměr, čili na světový poměry, hovno. Sledovat Bolero mě, ale nakonec tak nebolelo. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Byl jsem po velké mediální masáži natěšen, že uvidím výbornou kriminálku. Místo toho jsem se dočkal průměrného filmu, kde se vlastně celou dobu skoro nic neděje a na němž je to nejlepší bezpochyby kamera a jiné efekty. Pan Brabec to prostě umí s kamerou jako nikdo jiný, a to dokazuje i v tomto filmu, a to je ten důvod, proč nakonec dávám dvě hvězdičky, díky umění pan Brabce, kterého se nebojím označit za nejlepšího kameramana u nás a jednoho z nejlepších na světě. Ale na druhou stranu by měla vésti k zamyšlení skutečnost, že kamera a efekty jsou zde lepší než děj a herecké výkony. Ale nakonec jsou z toho dvě solidní hvězdičky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nezapře se, že režisér F. A. Brabec je původním povoláním kameraman, Jeho režijní počin zdobí krásná kamera, záběry jsou skutečně až úchvatné, s výtvarným citem. Ale, takhle u mě prostě detektivka nefunguje. Střih je podle mého názoru nevhodný, filmová hudba jako do dokumentu o Antarktidě. Jsou zde jakoby dvě linie příběhu...vyšetřovná zločinu a zločin samotný, kdy oba k sobě díky odlišnému ztvárnění do sebe nezapadají, jako by to byly dva různé filmy. Musím se přiznat, že střízlivější vyšetřovací část filmu je mi mnohem milejší. Zaujalo mě také poměrně zajímavé obsazení filmu, z kterého vyčnívá skvělý Jiří Bartoška. Velmi silně film ale působí na morálku, svědomí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co ocenit? Bohužel se mi do hodnocení dere jen zajímavý plakát, ale tím výčet končí.. Brabcova vizuálně stylizovaná kamera je od dob Kytice ta tam, taneční intermezza nikterak neosloví, ale celkově příjemná bezpochyby je. Herci sice nemají co hrát, ale víceméně tohle řemeslo ani neumějí - výkony jsou nevyvážené, hloupé, ABSOLUTNĚ NEPŘIROZENÉ, emočně hluché, jen pár výjimek by se našlo. Dále jsme svědky časové nelogičnosti, hudba využívá jediného (často rušivého) motivu a mnohdy (no, celkem často) jsem přes efektní zvuk totálně nerozumněl dialogům. No, a na závěr pan režisér? Měl by se držet svého původního řemesla, režie (společně s nevyváženým scénáře, ať mu nekřivdím) je nejslabším článkem celého snímku. Je nevýrazným vypravěčem, neschopným pohánět děj dál.. Ano, skutečně je tuzemská kinematografie v propastné krizi - Bolero jest toho důkazem!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Skutočná obeť sa volala Ľudmila Cervanová. (Amityville)

Reklama

Reklama