Reklama

Reklama

Bohatý továrník Pavel Haken (H. Haas) je zapřisáhlým starým mládencem, který s pomocí věrného sluhy Václava (V. Trégl) úspěšně uniká nástrahám vdavekchtivých žen z lepší společnosti. Jediné chvíle klidu tráví Pavel ve víkendové vilce, kterou si nechal postavit daleko od lidí. Jenže právě tam, přímo na Pavlově pozemku, se pod stany utáboří celý houf jeho nápadnic, které k tomu dostaly svolení od továrníkovy matky. K jejich zděšení si Haken porozumí s prostořekou Andulou Mráčkovou (V. Ferbasová), která vypomáhá v táborové kuchyni. Uražené slečny se nakonec s Andulou vsadí, že ani ona Hakena nezíská… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dobra komedie s Haasem a Ferbasovou, trosku prodchnuta letni trampskou naladou... Bohac Haas se odmita zenit, odporuje sve matince (jak jinak nez vytecna Slemrova), a odjizdi prozit klidne prazdniny na samotu na venkov. "Nahodou" si nedaleko rozbiji tabor skupina mladych slecen z tenisoveho klubu. Kucharku jim dela chuda Ferbasova...atd. Odpocinkova prijemna podivana. Zaujala tez Vlasta Hruba, jako hlavni "posh" tabornice. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Právě běží v televizi. Vykalkulovatelnější pohádku o chudé princezně z davu a bohatém princi pohledat. Výkony hlavních herců nepřesvědčivé, děj plytký, od začátku do konce schématický a odhadnutelný. Mám za to, že tohle je ukázkový scénář, za který by se nemusel stydět ani Hollywood, ostatně na podobnou notu tam točí film za filmem. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Tematicky tuctová limonáda, kterou ale o několik levelů výš posouvá Haasovo ztvárnění hlavního hrdiny Pavla Hakena. Jeho ironizující a sebeshazující způsob podání prokládaný neustálými poznámkami nemá chybu. Ferbasová hraje celkem uměřeně a odpouští si většinu svého jinde obvyklého dibličení, takže je na ni celkem příjemný pohled. Osobně mne potěšila Šlemrová, která sice hraje stejnou paničku jako vždycky, ale tentokrát má trochu víc prostoru na to, aby jí přidala i lidštější rysy. Zaujme též podoba Parfumerie, pokud je jen trochu založena na tehdejší skutečnosti - z obchodu s tak dryáčnickou sebeprezentací, kde by mne obsluhovali s tak přehnanou a slizkou úslužností, bych utekla po pěti vteřinách. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Průměrná veselohra s jasně směřujícím scénářem, na niž se dalo koukat díky typickému herectví Hugo Haase, ale i Věry Ferbasové, zato Stanislav Neumann v roli Andulina bratra byl poměrně trapný. Říkám si, jak je dnes nedoceněné civilníé herectví Milady Smolíkové, kterou divák laik podle jména snad vůbec nezná... ()

DearS 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu zní poněkud šíleně -jako ta nejsladší 'limonáda' a nejposlednější harlekýnka. A jedná se skutečně o jednu z tisíckrát zpracovaných variací na téma 'kterak chudé děvče ke štěstí přišlo'. Ale naštěstí pro nás diváky jsou tu svěží a vtipně napsané dialogy, takže mezi jednotlivými postavami to správně 'jiskří', a výborný Hugo Haas. Jeho postava bohatého továrníka Hakena je vykreslena naprosto neodolatelným způsobem: má ohromný smysl pro humor a ironii a dělá si legraci sám ze sebe i svého postavení (paroduje tak pro příslušný žánr typický typ bohatého a žádoucího krasavce). A navíc se nedá říct, že by postrádal charisma, a skvělý je i v dojemných 'kapesníkových' scénách (ale i ty jsou díky němu příjemně odlehčené - viz úplný závěr filmu). ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní... (Redyx1)
  • Film bol natáčaný v Kamenici na Sázave. (dyfur)

Reklama

Reklama