Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství jedné malé galské vesnice a její obyvatel mám všeobecně rád. Poprvé se mi ale stalo, že jsem narazil na dost nudný díl. Možná by mě vtípky bavili v té době, kdy byly aktuální, ale teď jsem se jednou zasmál a asi 2x pousmál. Říkal jsem si jestli dát tři hvězdičky za to, že je to prostě Asterix a Obelix, ale ne. Budu fér k dalším dílům a tentokrát jen dvě. 49 procent ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Aj keď Asterix a Obelix nepatria určite k mojim najobľúbenejším postavičkám takéto sklamanie som nečakal vonkoncom. Humor, ktorý sa posunul do bezodnej dieri priemerných animákov, trápne použitie coververzii viacerych znamych songov sprevádzaných ešte trápnejšími tanečnými kreáciami, ktoré už dávno nie sú originálne. Krátka expozícia už len potom vyjadrovala chabú nápaditosť autorov. Proste zase a raz sa podarilo, a to sa najviac obavam že nie endopatrenim, využiť osvedčenú značku za každú cenu.1,5* ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tvůrci dokázali zprznit jedny z mých největších dětských hrdinů, a to způsobem nevídaným. Nejen, že nechtěně upustili od vtipné formy, nejen, že opakují dokola stále viděné. Oni museli do filmu zakomponovat moderní prvky, aby na film přišlo co nejvíce teenagerů - trance, moderní písničky, mobilopták.. Pár scén je sice vtipných (příchod do tábora Římanů, dále pak.. Tak pardon, jen jedna scéna si může dovolit o sobě prohlašovat, že je vtipná). Jinak je film zcela kýčovitý a zcela jednoznačně namířený na mladší publikum - to byly i filmy předchozí, ale ty alespoň nekašlaly na diváky dospělejší. Asterix a Vikingové se tedy stává dalším zklamáním a zařazuje se mezi ostatní tuctové, neoriginální a celkově špatně provedené animáky roku 20006. Aspoň, že film nic moc nevydělal. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Tu si dovolím nesúhlasiť s väčšinou užívateľov databázy. Asterix a Vikignovia sú po štyridsiatich rokoch existencie galského mýtu azda najlepším dielom série. Vizuálne je to úchvatné dielo, moderný look a spracovanie Asterixovi jednoducho prospeli. Príbeh je už tradične variáciou na predchádzajúce a vtipov fakt nie je veľa, ale sú to zase tí sympatickí, svieži hrdinovia, ktorých si pamätám z animáku Asterix v Británii. Má to navyše čosi ako hmatateľnú atmosféru, dobrú gradáciu a kvalitné "akčné" scény, takže za mňa veľký palec nahor! (80%) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S veľkými ťažkosťami sa séria o známej Galskej dvojici aspoň priblíži k svojim staromiléniovým predchodcom a už len využívajú staré triky a vtipy, ktoré už sú dávno opozerané. Aj keď príbeh je milý, poučný ako má byť, potešilo len pár dobrých futuristických gagov, ktoré fakt sedeli. Ale klasická anime ma takmer vôbec nesklamala, naopak, klasika tentoraz prebila novodobé výdobytky. 65%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama