Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Bohatá výprava, možná revoluční nasazení techniky, příběh založený na proplétání osudů několika výjimečných jednotlivců v podání skvělých herců. Výsledkem je hrdinské drama v příjemném tempu s dnes již nepravděpodobně působícími, často jednoznačnými akcemi, pekelným líčením německého velitele, s boží přízní a nadpřirozenými schopnostmi obdařenými veliteli a především s americkým, lehce patetickým vlastenectvím. Klasika za 3-4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ešte šťastie, že Spojenci mali toho H. Fondu s pár chlapíkmi, ktorí sa dostali v správny čas na správne miesto. Ide tu síce o takú klasickú a obohranú americkú hrdinskosť postavenú na pár jednotlivcoch, ale aj tak ma to ešte stále baví. Možno to je tým, že je tu zachovaná primeraná miera patriotizmu a hlavne mi dejová linka dávala zmysel, čiže veľká spokojnosť. 75/100 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

1.) Dwight D.Eisenhower říkal, že se to tak nestalo a co řekne Ike, to platí. 2.) Bojová technika absolutně neodpovídá, ale kdo by si taky půjčoval tanky z muzeí.. 3.) Zatímco Němci se ve válce věnují především válce, Američani byznysu (zdravím Kojaka). 4.) R.Shaw je tak přesvědčivý, že by ho Führer bez mrknutí oka pozval do Orlího hnízda na čaj. 5.) Půl Třetí říše a Evu Braunovou k tomu za zásoby ropy! 6.) Kdo si namlouvá, že není důležitá historická věrnost, ale filmařská forma a herecké hvězdy, ať si znovu přečte bod 1.. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu mi k úplné historické věrohodnosti chyběly slavné německé létající ponorky (das Fliegend Unterseekreuzer), účast alegorických vozů, pověstné belgické oddíly sebevražedných cyklistů, samochodný minometný stroj UB-12 ... a invazní komando horských skřítků. Pak teprve by byla Bitva v Ardénách vylíčena tak, jak se skutečně stala. S touto upachtěnou pohádkou se nemíním spokojit. (...) Pozn. - jinak tu imho zafungovala pověstná CSFD psychóza "Golfista dává za čtyři, tak já musím honem taky, abych nevypadal, že ničemu nerozumím" Jinak se totiž 75% u podobný hudlařiny vysvětlit nedá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som ziadny expert na bitky a na techniku z druhej svetovej, ale cela ta masivna nemecka ofenziva aj na mna pôsobila dost nevierohodne az absurdne. Az som mal pocit, ze nesledujem vojnovy film ale nejaky tupy akcny vyplach. Vyprava je velkolepa. Pocet tankov ohromujuci. Zamrzi, ze nie je pouzity ani jeden nemecky tiger. Jeden z najkrajsich tankov z druhej svetovej. To som rozpoznal aj ja. Namiesto neho su pouzite nejake americke tanky, ktorych presne oznacenie najdete v komentaroch ostatnych. Boje su masivne. Ale okolo druhej hodiny ma to uz zacalo extremne nudit, lebo to je furt to iste. A postavy tu znova nemaju dostatocny priestor, aby film nezacal nudit. Z postav ma najviac zaujal poskok nemeckeho velitela. Na americkej strane nebol nikto zaujimavy. Takze zostrihanie o hodinu by filmu dost prospelo. Komu stacia k stastiu nonstop vybuchy, tak sa bude bavit. 6/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Špatné označení tanků: Němci hovoří o tom, že nepřítel má střední tanky Shermany, což skutečně byl střední tank spojenců, jenže ve filmu jezdí lehké tanky M24. (JohnSmith)
  • V úvodním soundtracku je částečně zakomponována píseň německých tankistů „Panzerlied“, kterou i později zpívají tankoví velitelé před plukovníkem Hesslerem (Robert Shaw). (Hellraiser12)
  • Protože se provozuschopné německé techniky (zvláště tanků) po válce moc nedochovalo, je často ve filmech nahrazována technikou americkou nebo ruskou. V tomto filmu německé Tigery II (Königstigery) "hrají" americké tanky M47 Patton. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama