Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Snímeček, který se svezl na trendu válečných filmů ve stylu Zachraňte vojína Ryana a Bratrstvo neohrožených. Potíž je ovšem v tom, že každá samostatná epizoda Bratrstva je ve výsledku kvalitativně i myšlenkově úplně někde jinde. Představitelům téhle putující partičky se ani nedaří upoutat pozornost natolik, aby k nim divák dostatečně přilnul a v jejich těžkých válečných trampotách za nepřátelskou linií soucítil. Nostalgické dialogy, které mezi sebou ve volnějších momentech vedou, a ve kterých vzpomínají na svou domovinu, působí notně křečovitě a nuceně. Bohužel, režisér se zřejmě snažil i o jakýsi duchovní přesah, který se pokouší uplatnit v osobě nábožensky založeného vojáka Deaca. Když se tedy postavy odhodlají k hlubokým rozhovorům o Bohu a jejich kázání podbarvuje protivná militaristická hudba televizního charakteru, toužebně očekáváte německou ofenzívu. Filmu se nevyhla ani sprška logických lapsů a víceméně úsměvných náhod, které vzhledem k vysoce průměrnému profilu celého snímku beru jako vítané zpestření a důvod k pousmání. Kdyby tedy nebylo zbytečně patriotistické a rádoby duchovní tendence a místo toho se tvůrci snažili pojmout donekonečna omýlané téma Druhé větové války jiným způsobem, či se jen pokusili o nepatrné posunutí žánrových hranic, dopadl by výsledek nepochybně lépe. A přitom začátek vypadal tak slibně. Schade. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnoho, dostal jsem málo. Pár zasněžených spojeneckých vojáků utíká před tlupou zanšžených německých vojáků zasněženou krajinou. Po cestě se zastaví na návštěvu zasněženého domu...nicmoc se neděje a to je největší slabinou filmu. Nemá to spád. Nejen že si klidně dojdete na záchod, aniž by jste měli pocit že o něco přijdete, ale můžete si i odskočit ukuchtit něco teplýho do žaludku, nebo pro pivko do džbánku. Od válečného filmu čekám rozhodně víc...a nemusí jít pouze o akci a přestřelky... ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

FIlm, který vypráví příběh hrstky amerikých vojáků, kterým se podaří dostat ze spárů Němců a snaží se dostat zpět na spojenecké území. Celkem příjemné herecké výkony od neznámých herců. To že se jedná o nízkorozpočtocý film bude každému jasné po prvních deseti minutách. Bohužel mi chybělo trochu více akce, ale zase atmosféra je obvzláště v první půlce slušná..... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina amerických vojáku je zajata fašistickými vojáky, a připravují se na nejhorší. Jednomu z nich rupnou nervy, a pokusí se zdrhnout, čímž vyvolá paniku a v nastalém chaosu se podaří čtyřem z nich utéct. Ostatní jsou pobiti. K našim čtyřem hrdinům se přidává ještě britský výsadkář, a společně musí proniknout skrz německou frontu zpátky k "našim" a předat důležité informace o pohybu německých vojsk.... Trochu netradiční válečný film, kde se víc než střílí povídá, filozofuje (a vzhledem k počtu vojáků i schovává a utíká). Film neoplývá žádnými hvězdnými jmény, ale všichni herci podávají nadstandardní herecké výkony (i když to je možná způsobeno pojetím filmu).... Jen víc takových ... ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Jak už tu několikrát zaznělo, na filmu Přežili jsme Ardeny je nesmírně znát že tvůrci neměli tolik peněz kolik by si představovali. Přesto vznikl další kvalitní válečný film u kterého se žádný pořádný filmový fanoušek nemůže nudit. Film neni přecpaný žádnými akčními scénami ale to mi vůbec nevadilo, dokážu se obejít i bez toho když na to přijde. Jeden bodík ale uberu, nějaké chybičky tam přeci jenom byly např. hudba mohla být lepší, občas se tam fakt vůbec nehodila, přesto moje hodnocení je velmi kladné. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Postava Gordona Gundersona, kterou ztvárnil Peter Holden, je pojmenovaná po jeho dědečkovi, vojenském veteránovi, který bojoval ve 2. světové válce v bitvě o Bulge. (ČSFD)
  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)
  • Jediná puška, kterou má ze začátku Kendrick (Larry Bagby) a spol., je německá 98k. (Gordy34)

Reklama

Reklama