Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci jsou ekvivalentem Sněženek a machrů pro generaci teenagerů vyrůstající na přelomu tisíciletí. Janák se rozhodl jít jako první s kůži na trh a ani po letech nenašel v žánru sobě rovného. Přidanou hodnotou filmu je, že přivedl mnoho mladých k jízdě na prkně. Janák ukázal skvělý instinkt, když dal dohromady duo Kotek a Mádl. Nechybí štěrbiny, úderný pubertální humor a zábavné vedlejší postavičky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film Snowboarďáci je opravdu VELMI VÝRAZNĚ určen cílové skupině "náctiletí", to jen takové krátké varování ostatním, co jej ještě neviděli. Teď k ději. Je průhledný a krásně nalinkovaný, s jasně definovanými charaktery, proložený mnoha teenagerskými výrazy a rádobyvtípky, jimž my dospěláci často nerozumíme, prostě vše jak se na slušnou "teen" zábavu sluší a patří. A v tom je právě pro každého, kdo není dostatečně "in" a neříká "hustý" v každé druhé větě, kámen úrazu. Navíc se obávám, že i naši teenageři jsou na takové úrovni, aby za projev drsňáctví nepokládali najíždění autem do sněhuláků - je ale dost možné, že se mýlím, ostatně teenagerem již nejsem nějakých skoro 20 let. Pokud bych měl tento film srovnat se Sněženkami a machry, tak "historie" vyhraje nad současností, i když nijak výrazně. Světlým zjevem tak zůstává jen objev obou hlavních mladých herců pro film - oni svůj talent, byť jen v rámci scénářem vymezeného prostoru prokázali. Otázkou zůstává, co s nimi bude dál a jak s nabytou slávou naloží... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Trošku iné oživenie Českej komédie ale škoda že po vzore Amerických teen-komedii. Ústredná dvojica Kotek - Madl v celku fajn obstáli ale ináč nič nové dej neponúka, zopár zábavných scén sa tu nájde ale hlavná vec že to pobaví široká a hlavne mladé publikum. ║Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,760,427(Česká republika a Slovensko)║ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ztráta panictví po česku aneb kterak se (ne)ztrapnit o vánočních prázdninách na horách a nakonec zasunout. Tohle je teenage komedie, která měla zajisté veliký potenciál a jsem přesvědčen, že ho z velké většiny dokázala využít. Jsou zde atraktivní scenérie, hromada sněhu, Silvestr na horách, zkrátka všechno to, co jsem nikdy na vlastní kůži nezažil a chtěl bych to někdy zažít. Do toho ucházející příběh, který není úplně špatný, ale ani nikterak neoslňuje. Ani po herecké stránce to není špatné, Vojta Kotek mi nevadí, ovšem Jirku Mádla nemám v lásce a zde mi zrovna dvakrát nesedl. Vše ale zachraňují Jiří Langmajer a především Pavla Tomicová, která zde prokázala komediální talent, a která podle mého názoru většinu herců zcela zastiňuje, což může být ale dáno i tím, že její role je napsána asi nejvtipněji a nejatraktivněji. Pokud se na to podívám po komediální stránce, tak pár vtipů se povedlo, takže i v tomto směru Snowboarďáci nijak vyloženě nezklamali. Celkově tedy tuto komedii vnímám jako průměrný film, který dokáže zabavit, aniž bych se u něj začal nudit, ale stačí se na tenhle film podívat jednou za čas. V mém případě uplynulo mezio prvním a druhým zhlédnutím zhruba nějakých šest let, což bylo tak akorát. Filmu uděluji tři hvězdy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci jsou podle mě povedená a vtipná komedie pro teenegary. V CŘ je trumfl snad už jen Gympl. Navíc zde byl "objeven" Jirka Mádl, což je pro českou scénu velké plus (pokud tedy zrovna netvoří debilní Stahovák), a Vojta Kotek, který je taky docela nadaný...Pavla Tomicová opět září a diváci pukají smíchy! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • V jedné scéně (přeskakuje popelnici) se mihl i propagátor adrenalinových sportů a bývalý profesionální snowboardista David Horvát. O téměř dvacet let později v podcastu „SK8SHOP“ prozradil, že se nechal přemluvit, ale strašně mu vadilo, že film natáčí banda, která o snowboardu nevěděla vůbec nic. (Olík)
  • Když se točila scéna, kde Jáchym (Jiří Mádl) leje na Martu (Ester Geislerová) polévku, tak se ve skutečnosti stalo to, že Jiřímu Mádlovi uklouzla ruka a místo Ester Geislerové polil člena štábu, který málem Jiřího Mádla zmlátil, všichni členové štábu se pak po odchodu rozzuřeného člena zasmáli. (Raichu.Cz)
  • Samotný soundtrack je také velmi úspešný, podíleli sa na něm totiž hudebníci jako Dan Bárta, Lenka Dusilová či Roman Holý. Hned po vydaní se dostal do pětice najprodávanejších alb. (imro)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama