Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viz totéž jako koment ke stejnojmennému seriálu s tou vyjímkou, že zde excelují oba hlavní dementi bez přerušení a v jednom kuse. Takže je-li to vaší povinností vidět (z jakýchkoliv důvodů, třeba u vás stojí Kokotek a hrozí, že vám hodí ve sprchách v Podolí pod nohy mejdlo), máte to za sebou za pár hodin a nezkurvíte si tři večery. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já jsem se těšila na další "Sněženky a machry", místo toho jsem se útrpně svíjela u slaboučkého příběhu o dvou extrémně otravných, nadržených spratcích a jejich podobně otravných, nadržených vrstevnících. A z těch pepíkovských dialogů mě málem jeblo, fááákt hustýýýýý! Dávám 30%, ale vůbec nevím, za co vlastně? Asi za ty hromady sněhu a snad za hudbu. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Snowboarďáci jsou ekvivalentem Sněženek a machrů pro generaci teenagerů vyrůstající na přelomu tisíciletí. Janák se rozhodl jít jako první s kůži na trh a ani po letech nenašel v žánru sobě rovného. Přidanou hodnotou filmu je, že přivedl mnoho mladých k jízdě na prkně. Janák ukázal skvělý instinkt, když dal dohromady duo Kotek a Mádl. Nechybí štěrbiny, úderný pubertální humor a zábavné vedlejší postavičky. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

A nebylo daleko ke čtyřem! Snad jen ta bezmoc, kdy si ti 2 sympatičtí troubové nedokázali poradit s těmi děsuplnými ad absurdum vystavěnými dospěláckými charaktery, drásala nervy skutečně rázně. No a holky jsou teda lepší v Rafťácích, tady na Lucku mám krapet averzi. Jinak je to fakt zábava, pár povinných scén, kdy se divák trapností zaculí a má to happyend, co víc si přát? Snad jen písničku Lords of the Boards! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už odzačátku je vidět lehká snaha o amerčinost. Od začátku dokonce je to shluk trapasů a chvílemi vtipných dialogů. Bohuižel těch vtipných je jen pár. Některé scény, které přijdu pubertákovi okolo 15nácti velmi vtipné, jsou naprosto nudné, ohrané a trapné. Herci jsou mladí, ale nezajímavý. Vojtěch Kotek se snaží navázat na své Štěstí z pojištovny a na svou tvářičku láká všechny dívky. 2* jsou za občasné usměvavé scény, které však tento film nemohou zachránit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • V jedné scéně (přeskakuje popelnici) se mihl i propagátor adrenalinových sportů a bývalý profesionální snowboardista David Horvát. O téměř dvacet let později v podcastu „SK8SHOP“ prozradil, že se nechal přemluvit, ale strašně mu vadilo, že film natáčí banda, která o snowboardu nevěděla vůbec nic. (Olík)
  • Scénu ze začátku snímku, kdy snowboardisté vyskakují z helikoptéry a odjíždějí pryč, natáčel bývalý profesionální snowboardista a zakladatel společnost DHC production, která se věnuje tvorbě videí a fotografií adrenalinových sportů, David Horvát. Točilo se v Nízkých Tatrách na Chopoku. (Olík)
  • Při scéně, kdy spolu hlavní hrdinové jedou na hory autobusem, je možné z venku vidtě, že je okolo sníh. Záběry z interiéru autobusu tomu však nenasvědčují. (Pepy)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama