Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ujetost přejetost! Vůbec jsem nečekal, že se z toho vyloupne taková bomba, taková smršť!!! Od Paula Bartela jsem viděl Cannonball a tam to ještě bylo poměrně reálné - ale stejně jako zde, i tam hrají auta jednu z hlavních rolí. Tohle je ale úplně jinej odvar. Asi z muchomůrek. Začátek je jen představení závodníků, kteří už tak jsou dost bizarní, ale ta pravá ujetost přijde až s tím, když se dozvíme, jak a za co se boduje, chch. Ano, za přejíždění a zabíjení lidí - a nejvíce bodů je za děti a důchodce! Nejvíc mě pobavil "Den eutanázie na geriatrické klinice", když ty přestárlé adepty šoupnou na silnici, chch. Taky hlavní postava není žádnej svatoušek - Frankenstein ve své kožené masce, černých hadrech a dlouhém plášti je geniální ksicht a pro masochisty ideál. Když pak ale sundá masku, máme tu sympaťáka Davida Carradine, po kterém ženy šílí. A nejlepší je, že i on je vlastně hajzl. Film se v podstatě nebojí zkombinovat úplně vše "zakázané" - zabíjení kohokoliv kvůli zábavě, explicitní násilí (rozježděné hlavy, stříkance krve), odkrytá nahota a náznaky sexu, uctívači nacistů a fašistů, absolutně nemorální společnost. A do toho to zpracování - herci schválně přehrávající (obzvláště komentátoři a moderátorka v televizi) a pak samozřejmě Sylvestr Stallone jako záporák, to se jen tak nevidí! Auta na pohled dost hrůza - v podstatě to jsou nějaké tehdejší sporťáky, které oblepili papumdeklama a různejma umělohmotnostma, aby vypadaly futuristicky a vražedně. Ale to nesmíte brát tak vážně (on i ten děj má hromadu děr). Uvědomil si to i režisér, kterej správně odhadl, že tomu stačí krátká délka nebo delší zkrátka, teda, ideální stopáž, na takovou psychárnu. "The race is the symbol of everything we hold dear - our American way of life. Sure, it's violent. But that's the way we love it. Violent, violent, violent!" - nevím proč, ale tohle mi znělo úplně jak z úst Quentina Tarantina. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se takhle nepobavil jako u týhle naprosto absurdní a odvázaný jízdy. Perfektní hlášky se tam střídají s porušováním těch největších kulturních tabu a ty fatality to celý jenom krásně podtrhujou. Mojí favoritkou byla samozřejmě Matilda Hunská se svastikou na helmě, kterou hned v úvodu vítali fanoušci horečným hajlováním, ale parodie toho gangstera v podání mladýho Stalloneho byla taky výtečná. Koneckonců tahle postava byla nahláškovaná asi nejvíc a jako největší villain filmu mě Sly prostě bavil - střílení starým thompsonem po fanoušcích Frankensteina nebo dělovka do ksichtu tý jeho přitroublý navigátorky byli jen dvě špičky velkýho ledovce surovýho humoru. Paradoxně nejslabší postavou byl ten Frankenstein v podání Carradina, kterej mě vůbec nebavil, ale za to můžou Francouzi... ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nálepkou "totálního úletu" bych označil tuhle crazy akčňárnu, kde Sly křivý pysk (tak jak to umí jen on) v každém dialogu, vyzáblotina v latexu D. Carradine ukazuje jak to vypadá, když svoji károu zmasakruje doktorský v bílých pláštích a obnažené S. Griffeth s M. Woronov, kterým to jde nejlépe,když nemluví vůbec. Perfektní nápad, bláznivé kostýmy a ještě pohublý Sly ve scéně, kdy knockoutuje svoji navigátorku levým hákem=60%! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Už se vám stalo, že jste u prokazatelně debilního filmu hýkali blahem? To zažila asi i paní Spáčilová, jenže to nepřizná, i kdyby jste jí trhali koňmo. Já si nic trhat nenechám a bez mučení se přiznám. Mohl bych totiž přijít o body za likvidaci domova důchodců, nebo přejeté batole. Blitzkrieg Frankenstein! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pětice automobilových posádek jede 20. jubilejní transkontinentální závod napříč Amerikou, ale nebudou to mít jednoduché, protože rebelové a odpůrci prezidenta se snaží závod sabotovat. Svoje umístění mohou závodníci ovlivnit body, které získávají za přejíždění lidí. Nejžhavějšími kandidáty na vítězství jsou jediný dvojnásobný vítěz Frankenstein (David Carradine) a Machine Gun Joe Viterbo (Sylvester Stallone), který vyhrál jednou... Filmem se nechala inspirovat počítačová herní série Carmageddon (Carmageddon, Carmageddon II: Carpocalypse Now a Carmageddon TDR 2000). Klady snímku jsou hláškující Sly a design jednotlivých závodních vozů. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Film posloužil jako hlavní inspirace pro hru "Carmageddon". Základní vozidlo ve hře "The Eagle" je pak téměř přesná kopie Frankensteinova (David Carradine) vozidla z filmu. (Corpsegrinder)
  • Film se odehrává v roce 2000. Režisér filmu Paul Bartel zemřel v roce 2000. (Fenk)
  • Mary Woronov neuměla řídit, proto byla zastoupena kaskadérem nebo její auto bylo jen taženo lanem. (Fenk)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama