Reklama

Reklama

Rodinná pouta

(seriál)
Česko, 2004, 300x50 min

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Tomáš Krejčíř, Klára Jandová, Dana Morávková, Jan Kačer, Lenka Termerová, Jan Révai, Simona Krainová, Milena Steinmasslová, Vlastimil Zavřel, Martin Zounar (více)

Obsahy(1)

Mezilidské vztahy z nejrůznějších úhlů pohledu - především ty jsou obsahem seriálu Rodinná pouta. Vztahy v rodině, v práci, vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi generacemi a jejich vývoj můžeme sledovat v nejrůznějších situacích. Naši hrdinové prochází osudovými krizemi, jsou vystavováni zkouškám charakterů, bojují se zradou a s intrikami a prožívají lásku i nenávist, přátelství i vzdor… Reálie současného života u nás, ale i dávka romantiky, napětí, zábavy - to vše je zárukou, že seriál Rodinná pouta bude blízký široké divácké obci. Jak už název napovídá, středobodem seriálu je rodina. Rodina, která spoutává v tom dobrém i zlém, dává zázemí, kořeny, ale někdy také příliš svazuje, pohlcuje a své členy může i ničit. (TV Prima)

(více)

Recenze (394)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi dvakrát náhodou, nemám čas čučet na takový kraviny, ale díky srovnání s jinými americkými a latinskoamerickými telenovelami, dám 2*. Výkon protagonistů se mi zdál normální a civilní a vůbec proč se to odehrává jen v papundeklových interiérech? Jinak hodnotím i odvahu vyjít s tímto druhem seriálové tvorby k nám na český trh, jak sleduji hodnocení zde...:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Z hlediska domácí seriálové historie unikátní projekt ze dvou pohledů - premiérové balancování žánru mezi telenovelou (co řada, to svatební finále a nový ústřední pár) a mejdlovkou (v té nemocnici se stále něco děje, respektive nic) a zároveň kvůli té kauze přejmenování na VKV. Tohle už se opakovat nebude. Otázka je, jestli bylo nutné ten domácí píseček takto modernizovat, při rekapitulaci 235 seriálů z let 1959-2009 si říkám, že to snad ani nebylo nutné. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Váham mezi pěti hvězdičkama a odpadem. Nedobrovolně dobrovolně jsem na to byl nucenej zírat s přítelkyní až jsem se dostal do tý fáze, že když jsem to nestíhal, tak jsem jí volal, aby mi to nahrála, potažmo mi to musela druhej den všechno vyprávět a to jsem si byl pořád vědom toho, že je to neskutečně tupej seriál, ale nedalo mi to. Prostě padouch Krátký a alkoholik Liška mi byli nade vše a v druhý řadě mě dostával již níže zmiňovanej Navrátil. Dávam odpad, ale jenom proto, že v ententýky padlo slovo na pět hvězdiček a ty musely z kola ven. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Raději česká s*ačka než zahraniční! Český původní seriál, trochu netradiční a svého času fenomén. TV Prima přišla s něčím úplně novým a dala tak možnost vzniku plitkostem typu - Ulice nebo Ordinace v růž. zahradě. Nicméně 1. řada RPček se od cca 45. dílu rozjela a skutečně se stala velice oblíbená..Druhá série poklesla s úrovní a začala se přibližovat Dallasu (Andrea šla za svým i přes rodinu jako J.R.). Třetí řada se zatím zdá být lepší kvality a začíná mít grády....Ten, kdo tento seriál a vůbec ostatní české RP podobné kritizuje, tak ať se zamyslí..přijde na to, že je dobře, že alespoň u nás vznikají nějaké produkty a nemusíme se dívat jen na nějaké bezduché, nekonečné, mexické telenovely o Josém a Márii... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co mě na Rodinných poutech láká víc - jestli jsou to zápletky, jejichž trapnost dosahuje gigantických rozměrů, nebo superšpatné herecké výkony, zjevná lacinost celkové produkce či něco jiného. Jenže minimálně druhá série, kterou skoro pravidelně sleduji, je svou trapností a nejapností tak zábavná! Mezi herci mám spoustu favoritů, ale moje srdce patří nejvíc Oldřichu Navrátilovi, který si roli pomateného otce, vrhajícího se do všeho s nadšením a obratností slona v porcelánu, zatraceně užívá. Aspoň doufám, že jde o nadsázku. :o) Sám bych se na toto veledílo dívat nedokázal, baví mě to pouze díky Adélce, s kterou rozebíráme motivace jednotlivých postav, jejich chování a hlavně nezapomenutelné hlášky, vedle kterých občas i ty z Pulp Fiction blednou závistí. A věřte, je z čeho vybírat! Pro zvlášť úchylné jedince (mezi které se tímto hrdě hlásím) mohou i Rodinná pouta být kultovní sérií, bez které si svůj život už nedokážou představit - zkrátka pravidelná dávka emocí, byť asi trochu jiných, než tvůrci čekali. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jan Kačer šel do toho seriálu s tím, že jeho postavu nechají tvůrci po čase zemřít. Tvůrci to vyřešili tak, že ho nechali v komatu. Jenže seriál byl natolik úspěšný, že sám Jan Kačer požádal, že by se chtěl vrátit a tak je tam až do dnes. (cariada)

Související novinky

Svatba utužuje rodinné vztahy

Svatba utužuje rodinné vztahy

26.05.2006

S tím souhlasí určitě každý. Přestože mnohými zatracovaný, nenáviděný, za nudnou šeď označovaný a považovaný herecky i scénáristicky za ubohý seriál, Rodinná pouta se možná dočkají dalších sérií.… (více)

Reklama

Reklama