Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný thriller s Brucom Willisom. Má celkom dobrý príbeh o agentovi FBI, ktorý sa zapojí do prípadu vraždy rodičov autistického chlapca, ale časom zistí, že chlapec rozlúštil prísne tajný kód národnej bezpečnosti, čo ich šéf pokladá za hrozbu a tak chce chlapca dostať za každú cenu bez ohľadu na akékoľvek vedľajšie obete. Ale agent FBI sa rozhodne chlapca chrániť. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Úvod, v ktorom je agent v utajení je dobre zvládnutý, následne sa už začne dej venovať tomu hlavnému, ale nie až tak dobre ako by mohol, film sa výraznejšie rozbehne až po štyridsiatich minútach a dá sa na to bez problémov pozerať až do konca, ale aj tak mám pocit, že z tohto námetu sa dalo získať aj viac. Akcie tu moc nie je a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Toto je skôr thriller ako akčný film a tak nejaká výraznejšia akcia sa tu čakať nedá, sú tu dve scény so zásahovou jednotkou a pár menších akcií s hlavným hrdinom. Akcia je celkovo dobre natočená, ale obsahovo tu ani nemá čo zaujať, nemá žiadny nápad, výraznejší moment alebo nejaké slušné úmrtie, len bežný neurážajúci štandard tohto typu filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis v hlavnej úlohe, slušní záporáci, hlavne Lindsey Ginter a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne. Merkúr určite nie je zlý film, dobre sa na to pozerá, ale chýba mu niečo, kvôli čomu by sa ho oplatilo pozrieť znovu, dejovo a ani akčne to nie je nič výnimočné, takže raz to pozrieť stačí. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slovenský dabing k tomuto skrz naskrz priemernému filmu bol príšerný. Nemám na mysli hlasy hercov, ktoré poznáme, ale neuveriteľne uvrešťaný dabing dieťaťa. Film som v originále nikdy nevidel, takže našim hercom možno krivdím, pokiaľ je to také aj v angličtine, tak si film tie dve hviezdy zaslúži. Skutočne tu nie je nič, čo by sa vymykalo pojmu prevarené klišé. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Videli ste priveľa dielov Odpadlíka.“ Ďalší z Willisových vtedajších pokusov o odstránenie akcie zo svojej filmografie a (pomerne márne) zatlačenie na vážne herectvo (Stav ohrozenia, Posledný ostáva, relatívne Šakal). Poriadne mu to vyšlo snáď len v Šiestom zmysle a v 12 opiciach. V Merkúre ho bez problémov prehral 12-ročný Miko Hughes z Cintorína zvieratiek. Zápletka o skrachovanom agentovi, ktorý po vzore T-800 chráni (tentokrát autistického) chlapca vôbec nie je zlá. Naopak, je to koncept, ktorý mám ja osobne  rád (kopec nepriateľov, slabá obeť a jej veľmi schopný ochranca). Žiaľ, Merkúr zaváňa všetkými atribútmi (pod)priemernej televíznej kriminálky. Fádna, unavené réžia, zbedačené herecké výkony v čele s ústredným zloduchom v sterilnom podaní Aleca Baldwina a akcia tu takmer nie je (a to, čo tu je, nestojí za nič). Ťažko povedať, čo (asi honorár pre Brucea?) na tomto stálo 60 miliónov, každopádne celosvetová tržba 93 tomu fakt nepomohla. Kino Považan NMnV 1998 ()

lekr 

všechny recenze uživatele

I když tenhle film je jenom horší průměr tak se mu přece jen musí přiznat že má docela originální námět. Bohužel to je tak všechno, jelikož herecké výkony jsou i přes ten dobrý ústřední tandem Willis - Baldwin k ničemu. Hold co se dá dělat. Další nepovedený film, i když na druhou stranu když nad tím člověk moc nepřemýšlí a vezme to jako oddychovku tak mu to zas tak hrozný nepřijde. Na druhý pohled už to je ale mnohem horší. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Art je cizí !! Art je cizí !!" Vůbec ne špatná čistá žánrovka s výborným Brucem Willisem a naprosto famózním prckem Miko Hughesem v roli autisty Simona vedle poněkud rutinní režie Harolda Beckera, který však s dětmi točit umí a především si hravě tyká s napětím, doplácí především na ty tuny zbytečných a hlavně nadbytečných klišé - Mám na mysli hlavně toho traumatizovaného poldu alkáče, jehož hrál Bruce celou dekádu tak často, že snad zaslouží i policejní rentu !! - vedle jinak i samostatně velmi potenciálně nosného a originálního tématu.. Přes všechny nedostatky, v čele s tím uslzeným finále, mám tenhle kousek opravdu rád, mimo výborného soundtracku klasika Johna Barryho potěší i casting nájemných zabijáků, a tak si v jejich rolích jeden může užít xfilesového Lindseyho Gintera s Peterem Stormarem.. Takže slabší čtyři kousky.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Film se pozoruhodně podobá události, která byla zveřejněna v prosinci 2009. V prosinci 1955 rozjel Sears Roebuck v novinách reklamu, která tvrdila, že zobrazuje telefonní číslo na Santu Clause. Bohužel se při tisku spletli o jednu číslici, a tak telefonní číslo nevedlo na Searse, ale na přísně tajnou linku CONADu - Continental Air Defene Command (velitelství vnitrozemské vzdušné obrany). Když plukovník Harry Shoup, vedoucí operací, zvedl telefon, čekal, že uslyší zprávy o řízených střelách, místo toho po něm dítě požadovalo, aby mu předal Santu. Tento telefonát skončil plačícím dítětem a vztekajícím se Shoupem, nakonec ale Shoup začal dalším volajícím dětem tvrdit, že Santa je zrovna na vyjížďce po noční obloze. Další rok CONAD nabídl nové, tentokrát už ne utajené, telefonní číslo, na které mohly děti volat. (HappySmile)
  • V Kudrowovej vínnej pivnici Kudrow (Alec Baldwin) obviňuje Jeffriesa (Bruce Willis), že sleduje príliš veľa reklám na SUV. Je to narážka na to, že že Bruce Willis aj Alec Baldwin v tom čase nahovorili reklamy pre tieto typy áut. (Arsenal83)

Reklama

Reklama