Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rusty James (Matt Dillon) je vůdce malého, bezvýznamného gangu na předměstí metropole. Žije ve stínu vzpomínek na svého zmizelého staršího bratra Motorcycle Boye (Mickey Rourke), který byl šéfem gangu v dobách jeho největší slávy. Předtím, než Motorcycle Boy zmizel, však zakázal jakékoliv pouliční šarvátky mezi gangy. Rusty James neváhá porušit dohodu a dochází k boji s šéfem další bandy otrapů Biffem Wilcoxem (Glenn Withrow), při níž je James díky své horké hlavě málem zabit, nebýt nečekaného návratu bratra. Ten, se však už nezdá být oním pověstným hrdinou – zmatený a deziluzovaný tráví více času v obchodě se zvířaty, než oprašováním zašlé slávy. Tam pozoruje dravé ryby v akváriu (jediné kolorované objekty v černobílém filmu) a střeží tajemství minulosti. Během následujících pár dnů bude nejen Jamesův život balancovat na ostří nože. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh, ale dalo se na to celkem dívat díky černobílosti. Starší bratr byl tak tajemný, že se kolem něj chodilo téměř po špičkách. Téměř nesmrtelná legenda. Rourke vypadal k nepoznání, celkem sympatický a pohledný chlap. Škoda, že Nicolas Cage si moc nezahrál, měl dobrou řepu na hlavě:-) Matt Dillon neměl v hlavě, kompenzoval to silou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Coppola se tady podle mě trochu utápí v tom, jak chce aby ten film byl odlišnej a přemýšlivej narozdíl od jiných s tématikou gangů a pro mě to jaksi postrádalo nějakou větší příběhovou zajímavost, nicméně Matt Dillon s Rourkem skvělý a potěší mladičkej Nicolas Cage, kterej to je ještě takovej vychrtlej chudáček a v malý roli se tu objeví i Sofia Coppola ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Legendární Francis Ford Coppola dal dohromady plejádu začínajících herců, z nichž každý měl v následujících letech svých pět minut slávy (a všichni postupně upadli v zapomnění s občasnými náznaky comebacků) a natočil drama z obyčejného života mladíků, kteří se nevyhýbají (spíše naopak) žádnému násilí a vždy si najdou příležitost někomu rozbít hubu nebo alespoň dumat o životě. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rumble Fish je ako keby inou verziu Coppolovho predchádzajúceho filmu The Outsiders. Vychádza z tohto porovnania ale horšie. A to aj napriek tomu, že je formálne vyspelejší a atmosféricky presnejší. Problémom tohto filmu je jeho hrdina. Matt Dillon je fracek, ktorý má hodnoty niekde úplne inde. Vzhliada k bratovi (Rourke) okolo ktorého sa vznáša aura autority. Chce byť ako on, chce vzbudzovať rešpekt a byť legendou, ale jeho postoj k životu je príliš detinský. Problém nastáva, keď sa jeho brat vráti domov a my máme možnosť sledovať ich potulky každodenným životom. Neprechádzajú medzi nimi múdrosti ani zmysluplné konverzácie. Rourkov pohľad odráža smútok doby a skvelo korešponduje s čiernobielou farbou filmu, ale emocionálnu hĺbku ten film nemá. Snaží sa pôsobiť artovo, vyzreto a vizuálne zaujímavo, ale pocit, čo by trval dlhšie, ako film nepredá. Poteší krásna Diane Lane alebo mladý Fishburne, Cage a Waits. Inak je to film bez akejkoľvek pozitívnej postavy odrážajúci skôr ducha doby, než príbeh, čo by zarezonoval. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nůůůůdaaaa. Naštěstí ta nuda netrvá 3 hodiny, jak je u Coppoly zvykem, takže se to dalo vydržet až do konce. Ve filmu je hlavní postavou jeden trotl (Matt Dillon), kterej se poflakuje po ulicích, občas navštíví nějakej bar, občas se s někym popere a potácí se tak nějak od ničeho k ničemu. Pak je tu jeho starší bratr (Mickey Rourke), kterej vypadá jak zhulenej, čumí pořád na ryby v akvárku a občas z huby vypustí nějaký "chytrý" kecy. Já tak nějak chápu, že šlo asi o to, že starší bratr se snaží předat mladšímu bratrovi nějaký ty svoje "moudra", ale ten příběh je vyprávěnej strašně nudně. Když už jsem u toho pomalu začal usínat, tak naštěstí z čista jasna přišel dost podivnej konec. 40% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (12)

  • Cameo: S.E. Hintonová se objeví ve filmu jako prostitutka. (CliffLee)
  • Jde o jedinou adaptaci S.E. Hintonové, ne které se nepodílel Emilio Estevez. (CliffLee)
  • F. F. Coppola přiznal, že tento film je jeden z jeho pěti nejoblíbenějších filmů, co natočil. (CliffLee)

Reklama

Reklama