Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Fr 

všechny recenze uživatele

Za West Ham hlavu dám, za West Ham hlavu dám, to je jasná věc. Ch. Hunnam vede fotbalovou firmu GSE a E. Wood se stane její součástí, aby mohl zažít nejlepší školu svého života..... . Tenhle film neudělá radost zřejmě jen T. Řepkovi (Řepka jako hnědka). A pro jistou skupinu lidí se může stát kultem. Moc se mi líbila ,,přeměna“ E.Wooda z ,,trouby“ na sebevědomého člena firmy. Ovšem i ostatní herecké výkony jsou velice kvalitní. Já mám ovšem raději filmy o fotbale jako sportu. A neříkejte kurva KOPANÁ.... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film Hooligans nenapáda, nehodnotí, nešíri myšlienku násilia, ani ho však neodsudzuje. Pôsobí veľmi nestranne, s výnimkou záverečných pasáži. Prezentuje len tému mladých chuligánov, prúserákov, ktorí balancujú so svojim životom za cenu nebezpečného vzrušenia. Cez násilnosti a bitky si vyriaďujú účty? Je to ich primárna motivácia? alebo NYH skupiny či Red White Angels možno chápať ako istú formu neškodného vybúrenia sa... v tom prípade si viem vybaviť aj prospešnejšie formy vyvenčenia sa...zaujímalo by ma, kolkí z nich by sa SÁM od seba postavil zoči voči rovnako silnému súperovi len za účelom hájiť svoj futbalový tím..ide predovšetkým o mozgy vymývajúcu masovú skupinovú záležitosť, spolupatričnosť a tvárenie sa, že sa bijem podľa určitých pravidiel.. Chápem tých, čo sa do tejto extrémistickej skupiny chuligánov dostanú za účelom LEN niekam patriť - to sú chudáci, ktorý sa nevedia začleniť spoločensky prospešnejšie....no tí, ktorí to robia pre premasírovanie si svojho ega, tí sú naozaj ešte väčší chudáci...pretože normálne zmýšlajúci človek sa do takej sračky vedome nezačlení....no ale k filmu:)) Ksichtík Elijaha Wooda mi medzi drsných hooligans hneď z úvodu nezapadol, no musela som sa adaptovať. Tematika hooligans veľmi dobre spracovaná, žiadna nuda, má to myšlienku a pútavú atmosféru. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, proč má Sauron v alternativním konci Pána prstenů propíchnuté oko tyčkou od vlajky West Hamu.. Vděčné testosteronové téma, ostrovní feeling, reálně natočené bitky, nereálné motivace některých postav a divný konec, jenž vyšumí do ztracena jak pretty bubbles in the air. Je jasné, že vyjmenovat základní jedenáctku svého mužstva i s čísly, to by bylo pro některé vyznavače "třetího poločasu" tápání, ale co chtít po nevybouřených chlapcích, co mají fotbal záminkou.. A teď si představte, že by do hospody sloužící jako základna nejradikálnějších hooligans Millwallu vkráčel fanoušek našeho pražského velkoklubu a zařval z plných plic: „Sparta!“ Já si myslím, že by mu koupili pivo a povykládali si o filmech Z.Snydera.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a do sebe vtahující film, realita filmu drásá, ale skutečnost bude ještě mnohem horší. Elijah Wood mě mile překvapil, před shlédnutím filmu jsem o dobře zvoleném castingu pochyboval, v průběhu filmu se mé pochybnosti rozplynuly. Zavádějící je v českém kontextu srovnání s filmem Proč?, více než dvacet let mezi daty vzniku obou filmů je velmi znát, Proč? je spíše o asociálním chování obecně navázaném na fotbal, Hooligans podobně jako Klub rváčů tak trochu i o nedostatku adrenalinu v životě mladých západoevropských pubescentů a o jeho vyvolávání v prostředí pouličních bitek. Atraktivní klipovost natočení bitek přispívá k rozporuplnému dojmu - je toto sebedestruktivní trávení volného času pouze odsouzeníhodné, nebo má i nějaké kladné a obohacující stránky? Co chybí v životech mladých relativně velmi bohatých Evropanů, že dobrovolně podstupují martýrium bolesti, krve a tržných ran (a to v tom lepším případě)? Tenhle film nedává odpovědi, ale klade otázky... a to není málo! Možná tedy ta dříve zmíněná pararela s českým předchůdcem má smysl... Proč? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je vykopnut z Harvardu, odletí za svou sestrou do Londýna, kde pozná nefalšované hooligans i svou temnou stránku, která se nakonec ukáže být to správnou. Tak jsem to vnímal já. Vyznění filmu vám však může být celkem ukradené, protože veškerými hrdiny jsou právě členové bandy rváčů dělící svůj život mezi hospodu a „bitevní pole“. Není pak důvod pohoršovat se nad pointou tvrdící „být hooliganem je správné“. Film hooligans prezentuje jako lidi přímé, vynášející unáhlené rozsudky a řešící komplikovanější problémy pěstmi. Že něco podobného není problém natočit jinak a lépe dosvědčuje skvělý australský Romper Stomper. Hooligans jsou oproti tomu jen povrchní báchorkou. Povrchní stejně jako články „těch sviní novinářskejch“. Pohnutky vedoucí tatíky od rodin do krvavých bitek nám zůstávají utajeny. Nevyužita zůstala možnost ukázat průnik k jádru party prostřednictvím člověka zvenčí. Vysokoškolák se dá náhodou dohromady s pochybnými existencemi a po chvíli už je (ani neví jak) zatažen do boje o život. Zalíbí se mu to a šmitec. Žádné hluboké pohnutky mysli, osudová rozhodnutí, prostě najde jen tak smysl života v nesmyslných rvačkách.Jaksi stranou pak stojí „detaily“ typu: Matt zničí životy své sestře, jejímu manželovi a jeho bratrovi, aby nakonec odešel coby (morální) vítěz. Hooligans nejsou úplně špatným filmem – třeba rvačky, ač zmatené, dokážou pohnout s vaší hladinou adrenalinu, toužíte-li se však dozvědět, proč se lidi mlátí, sáhněte raději třeba po Klubu rváčů. 40% Zajímavé komentáře: Lima, Le_Chuck, nunka, JB2203, Efreeti ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, kde sa hrdinovia bijú na vlakovej stanici v Manchestri sa v skutočnosti natáčala v Londýne na Fenchurch Street Station. (ShortyIC)
  • Když jde Matt (Elijah Wood) na svůj první zápas West Hamu, je mu řečeno, že hrají proti Birminghamu. V reálu byl soupeřem Gillingham. (don corleone)

Reklama

Reklama