Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Velice nenápadný kousek, na který sem narazil úplnou náhodou. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, asi sem jen tušil, že se bude točit okolo anglických chuligánů. Jo, začátek přesně naplnil moje očekávání, ale rvaček mezi fanoušky tam bylo málo a hlavně jen z kraje filmu. Pak se film uplně změní ani nevím jestli k lepšímu nebo horšímu, ale každopádně k ostřejšímu - vyhazovačské rvačky, sex, drogy, zbraně, gangstři a mafiáni. No prostě totální peklo. Film je super v tom, že je vyprávěn hlavním hrdinou a navíc je film parádně sestříhaný, takže mi chvílema připadal jako Trainspotting nebo Sbal prachy a vypadni. Chvílema sem teda musel odvracet zrak, páč některý bitky byly vážně vostrý, ale nejhorší byl asi výslech tureckejch mafiánů, bléé. Tohle rozhodně stojí za skouknutí, ve svém kategirii jeden z těch hodně dobrých! A abych nezapomněl, tak je to base on true story, čemuž se chvílema nechce ani věřit... /2.skouknutí/. A tu jednu hvězdu přidávám. A dobře dělám, páč tohle se vážně povedlo a zaslouží si to plnou palbu. První ple filmu je doslova strhující, fakt parádně natočený vzestup jednoho borca, ze kterýho se stane obávaný mafián. Od druhý půlky film malinko ztrácí na tempu, páč se v něm objevují nové postavy, které sice mají co říci, ale už to není takový jako představovačka hlavního hrdiny. Oproti např.Hooligans je tohle parádní jízda, která bude bavit pžíznivce násilí a drog :o))) Tak proč tomu sakra dávám plnej? :o)) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, příběh mě rozhodně zaujal herci taky nebyli špatní trochu mi to připomínalo film Trainspotting akorát že tohle je o trošku o něčem jiným ale stejne tak postupuje ten příběh, ale jde tam taky o drogy postupem času. Začátek stejný jako hooligans což mě moc nebavilo ale pak se ten příběh rozjede a začíná to být dost napínavý mě osobně se libila nejvic postava Patta jak byl agresivní atd. jinak co se týče akce.. myslím že zde jako žádná není jen na začátku ty bitky jinak je to spíš napínavý. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšia časť filmu je začiatok a potom to už ide ako nejaký záznam zo života zaujímavejšieho chuligána. Film je roztrhaný na niekoľko rôznych epizód, rozdelených rôznymi rokmi. Prečo je Rise of the Footsoldier úspešným filmom? Príbeh je by som povedal podpriemerný a ak prižmúrim všetky oká na sieťkovaných pančuchách tak je priemerný. Asi najväčšou devízou filmu je jeho hodnovernosť a teda to, že dokáže ukázať takýto svet podľa mňa realisticky. Ďalšou výraznou devízou je ukázanie brutality takej aká je v tomto svete nevyhnutná. Hlavný hrdina je obklopený kolegami čo stále drogujú a on je v podstate z nich ten najmúdrejší a aspoň niekedy premýšľa o ďalšom kroku. Poučenie s filmu? Asi nie ak by to nebolo, že neber drogy ... drogy sú zlééé ako bolo v nemenovanom animovanom filme. Film sa dá v pohode pozrieť, ale nič od neho nečakajte okrem už spomenutých atribútov. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

swe 

všechny recenze uživatele

A kdyby jich náhodou bylo víc, vždy pomůže má dobrá kamarádka, má železná tyč!! Předně je nutno říci, že nejde o chuligánský film! Pojednává sice o životě westhamské chuligánské legendy Carltona Leache, ale hromadné pěstní řežby potěší oko diváka pouze v prvních dvaceti minutách, dál už jen monitoruje Carltonův postup v hierarchii londýnského podsvětí, boje s konkurencí a osudy jeho nejbližších přátel. Rise of the Footsoldier zobrazuje podsvětí velmi realisticky, se vším co k tomu patří: drsný slang, podrazy, drogy, štětky a hlavně pořádná dávka krve a násilí. Film je řemeslně velmi dobře zvládnutý, ale absolutní pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění herci (v čele s Ricci Harnettem), jejich výkony byly bombastické! Určitě jeden z nejbrutálnějších filmů a to nejen ve svém žánru. NIC PRO SLABŠÍ POVAHY! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)

Reklama

Reklama