Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příšerný "žánrový" konec úplně zbytečně bourá precizně budovanou stavbu dynamického akčního filmu s až překvapivě civilním hrdinou a velmi funkčními modernistickými vychytávkami v režiii a kameře. Moore trefil snesitelný tón, který přebije náborový podtext a dost pochybné bosenské kulisy. Daří se mu udržet španung a díky rychlému střihu a zmíněným moderním efektíkům i velký spád, který bohužel nakonec v závěru zcela rozmetá patetický hudební doprovod a celkově nechutné pojetí (pohledy jednotlivých aktérů jsou doslova tematizací všeho kýče, který lze do amerického válečného filmu nacpat). Nechci ale působit dojmem, že se film nelíbil, svému žánru dostál plně, pobavil, napnul a prošuměl. Holt kdo chce bosenský konflikt v intelektuální hloubce, nechť zkusí raději Zemi nikoho. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Namlsán recenzemi a ohlasy mnoha lidí jsem se na "Behind Enemy Lines" hodně těšil - nenáročná oddychovka, ve které jde jen o efektní akční scény, elektronický soundtrack, charizmatického hlavního hrdinu a zavilé záporáky - proč ne? Ale ouha, film skřípe na všech frontách, a to nechávám stranou megaporci patriotismu, které se nezbytně dočkáme. Snímku chybí jedna zásadní věc - takhle plytký příběh má mít strhující tempo, které vás přišpendlí ke gauči a nedá vám dýchat nebo nedejbože zapojovat vyšší mozková centra...Jenže "Za nepřátelskou linií" se šine kupředu pomalu, bez zápalu a upachtěná snaha o adrenalinovou akci tvůrcům nevychází. Stručně řečeno - je to nuda a nezmůže s tím nic ani sympatický Owen Wilson, který i tak zůstává ve stínu Vladimira Mashkova v roli nelítostného balkánského odstřelovače. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný akčno-vojnový film s vynikajúcim DTS ozvučením. Zatiaľ najlepší Moorov film,natočený u nás na Slovensku. Vraj sa G.Hackman takmer nespoznateľný prešiel po Košiciach... Vynikajúco nadupané akčné scény, nudiť sa rozhodne nebudete, celé to pripomína Ryana, ale celý film zhadzuje typický "hollywodsky záver s absolútne nevierohodnou prestrelkou. Dabing je v tomto filme iba na príťaž. Nebyť zbabraného záveru, mohla to byť nezabudnuteľná akčná jazda. Napriek tomu je to môj obľúbený film videl som ho niekoľkokrát, beriem ho ako skvelý test domáceho kina - to ozvučenie má neskutočné grády a aj z toho dôvodu dávam plný počet. 90%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zcela bezmyšlenkovitá zábava, která válečný konflikt v Bosně pojímá jako akční videoklip. Kulometný střih, efektně zpomalené záběry, dunivý elektronický soundtrack, bojové scény bez špetky smyslu pro realitu... Kdybych to měl k něčemu přirovnat, napadlo by mě Komando – téměř nic nedává smysl, ale kouká se na to dobře. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Sasha (Vladimir Maškov) má na sebe tetovanie z väzenia Gornji Vakuf. Počas vojny to bolo jedno z úplne prvých zasiahnutých miest. (Real Tom Hardy)
  • Vo filme účinkuje aj vrtuľník Mi-17 Slovenskej armády, konkrétne z Vrtuľníkového krídla v Prešove. Pre potreby filmu bol zbavený zadných dverí a výsostné znaky boli prelepené francúzskymi. Počas dvoch filmovacích dní sa stále natáčala tá istá scéna, pričom kamery boli nie len na zemi, ale v sprievodnom vrtuľníku Ecureuil II (pilotovanom tiež slovenským pilotom) a aj v samotnej nákladnej kabíne. Cena za letovú hodinu pre americkú produkciu bola údajne 100 000 Sk. (Fredy.Tukot)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama