Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posbírejte všechny své síly a připravte se na spoustu akčních scén a mrazivého napětí, protože teď už neexistuje cesta zpět! Ve vzrušujícím pokračování úspěšného filmu se totiž znovu vydáte na extrémně nebezpečnou výpravu za nepřátelskou linii. Když dostává speciální oddíl americké armády úkol, aby zničil severokorejskou raketovou základnu a odvrátil tak možný jaderný útok, neúspěch nepřipadá v úvahu. Mise je však neočekávaně přerušena a hluboko v nepřátelském území zůstávají odříznuti čtyři vojáci. Aby přežili, musí přemoci povstalecké síly, které usilují nejen o životy jich samotných, ale i o životy spojenců a všech obyvatel svobodného světa! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

No jo, no, Takhle se dá zprasit film a vyhodit plno peněz oknem. Jediný, co mě tam pobavilo, byla ta multikára. Absolutní děs mě zachvátil, když nastala nějaká akce - roztřepaná kamera v akci plus střih udělali svoje a já z toho neviděl nic. Dál stojí za zkritizování barevné filtry, které mají asi evokovat exotickou krajinu KLDR (ale bůhví jestli to netočili někde v US). Dále to pitomé až dementní chování diplomatů, vytahování hřebíku z ruky (kterej byl asi gumovej), ?přejetej? tankem - neviděli sme. Hudba se asi snaží napodobit Hanse Zimmera (z Černého jestřába sestřelenýho), ale nehodí se tam, je umělá a poslední dojemná skladba ve mě vyvolávala smích. Plno nelogičností - taxi tam bylo jen kvůli tomu, aby s ním mohli američani prchnout, kódování zprávy: "Status mise - Hilary" mělo být tajným označením, že akce je znovu povolena, přičemž v zápětí velitel pokračuje: "Ohlašte se mi 4 hodiny před útokem." - tak na co pak jakési šifry? A plno takovejch zmateností a kravin. "Děkuju, že jsi mě osvobodil" a pak se zastřelí a prozradí je, cha, tak to už jsem se musel smát. Na závěr si tvůrci nechali jeden mega výbuch cisterny, která se tam někde náhodou objevila, ale ten výbuch byl tak trapnej a hlavně přehnanej, že už jsem jen kroutil hlavou. Možná měl být aji atomovej, ale to už jsem ani rači nedával pozor, protože mi bylo stejně jasný, že to ten hňup americkej přežije... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V úvodných aj záverečných titulkoch je obraz prestrihovaný všemožnými skutočnými zábermi z bieleho domu aj Severnej Kórei, ktoré by mali navodiť pocit reálnej hrozby alebo minimálne vierohodnosť. To čo sa začne diať po zoskoku z lietadla , sme videli tisíckrát. Nevadilo by to, keby akčné scény neboli tak roztrasené, krátke, neprehľadné a v niektorých momentoch aj trápne. Americký trpiaci hrdina je snímaný spomalene, zo všemožných uhlov a divák trpí pri obrazovke rovnako. Prvý diel mám fakt rád, je to príjemná akčná jazda. Bohužiaľ toto je iba trápny, podpriemerný príživník. 50%. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nicolas Gonzales - (Robert James) +++ Matt Bushell - (Neil ´Spaz´ Callaghan) +++ Keith David - (Scott Boytano) +++ Ben Cross - (Tim Mackey) +++ Peter Coyote - (Prezident USA Adair T. Manning) +++ Bruce McGill - (Generál Norman T. Vance) +++ Hudba: Pinar Toprak +++++++++++++ Toto pokracovanie ma od jednotky dost daleko. Jednak mi tu chybaju hviezdy typu Hackman-Wilson, citelne bolo vidiet lacnejsiu produkciu, kamera bola az moc triasava teda nepriehladna. Scena, kde americkemu vojakovi udierali klinec do ruky, bola dost brutalna, rovnako ako aj vyber klinca, avsak o to viac som sa cudoval o par minut alebo hodin neskor, ked si ten vojak veselo kadeco prehadzoval bez stipky bolesti, akokeby reziser a herec zabudli, ze ta jeho ruka je poriadne zranena. Dej mi uplynul sice pomerne rychlo, ale bolo to dost slabe............... 12.07.2008 ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Šialenosť s tými Kórejcami, ich veliteľmi, či tým nočným pristátím. Takisto s tými vládami, prezidentom USA a na konci s tou televíziou a udalosťami z toho poloostrova. Zas ten hlúpy amerikanizmus to tam kazí. Dobrý bol akurát nápad spraviť niečo o Severokórejčanoch. Akcia bola zaujimavá, ale neuveril som jej, hlavne ako mohli prežiť ten výbuch bez ujmy. Srší z tohto už od začiatku nízkorozpočtový film, ale to ho neospravedlňuje. Viackrát by som to už vidieť nechcel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, bylo mi jasné, že to nebude ani zdaleka tak dobrý jako první díl (se kterým to nemá vůbec nic společnýho - klidně se to mohlo jmenovat jen Osa zla) ale tohle bylo opravdu hóóóódně slabý. Film má špatné herce, kteří kecají samý blbosti (hl. hrdina pronáší hrdinský hlášky typu: "nikdo mi tu nezemře" atd.), dále si film hraje na velice vážný akční film (scény s Pentagonu mi připomínaly Skálu) ale do toho má hodně daleko občas zazní hudba, která vzdáleně přípomíná Hanse Zimmera (když má zrovna špatný den) ale to by tu možná ani nevadilo kdyby film vynikal v něčem jiném. Např. v akčních scénách. Ale i zde film totálně padá na hubu. Akce tu skoro není a když už je tak je velice špatně natočená (kameraman buď používá rychlé střihy nebo si hraje na autenticitu se zběsile rozklepanou kamerou) do toho se občas použije nějaký ten počítačový trik, který je ale stejně hrozný jako celý film. Takže ruce pryč. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Robert James (Nicholas Gonzales) nosí hodinky značky Casio G-Shock Twin Sensor. (dyfur)

Reklama

Reklama