Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento průměrný film beru jako nostalgii a vzpomínky na dobu kdy v domácnostech vládli první videopřehrávače a na dobu kdy se otevíraly první videopůjčovny.Ryan O'Neal je v tomto dílku,alespoň pro mne nezajímavý a velice průměrný.Zaujme snad jen Omar Sharif,pěkná leč také průměrná Anne Archer,úvodní titulky ve stylu starších bondovek a pár zapamatovatelných scén jako např. úvodní "masakr" nebo uloupení smaragdů a následný útěk ze střechy mrakodrapu.Dnešní mladší generace nemá šanci se u tohodle dílka bavit. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 9.4.1988, réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. - Nostalgická záležitosť. Vo svete, keby ste tento film označili za klasiku, tak na vás budú čumieť ako na zaostalého. V ČR a SR však lámal v kinách rekordy a to aj zásluhou dokonalého kinodabingu (napr. JOSEF KEMR). Na DVD pomerne slušný obraz aj pôvodný dabing. Ďakujem VAPET. (15.4.2009) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něco jako předskokan Zemeckisova romancování se šutrem, který ovšem svou vtipnost ukončí odpadnutými stěrači, dobrodružství nabídne spíše nevzrušivé a romanci zadusí vystrašeným lumenem OˈNealem. Aspoň, že je tam ten zlý obchodník s drahými kameny (byť dle výtahu, hlasu a touze po moci to vypadalo na Fantomase). Oh My Sharif, na jehož po smaragdech nazelenalé kštici začalo postupně rašit paroží, tomu dodal trošku úroveň, stejně jako hvězdný český dabing. To byly tenkrát časy, že když nějaká vedlejší postava vypadala jako zasloužilý umělec Jiří Adamíra, tak přišel zasloužilý umělec Jiří Adamíra a těch šest vět namluvil.. ()

vitak69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček z nostalgie. Když jsem byl kluk, hodně jsem fandil levicovým povstalcům. Ve filmu jsou Che Guevarovy bratranci nádherně idealizovaní s neposkvrněnou duší a samými kladnými vlastnostmi. Skutečnost byla jiná, nebyli o nic lepší, než vládní vojáci, někdy dokonce i horší. Taková pěkná dobrodružná levicová agitka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No u mna su v kategorii zlodejske vykradacske filmy francuzski Specialiste 1985 omnoho vyssie nez tento ciry priemer. Jo, chlapi su s drsni, zeny krasne, len ten scenar je slabeho ducha. A to mi vadi, u Specialistov 1985 som musel uvazovat a rozmyslat, tu nebolo treba, vsetko je vysvetelene po lopate - to teda nemam rad. Navyse priserne dlho trva kym sa nieco rozbehne, Gerard lanvin u Specialistov bol aspon sympatak, coz Ryan O´Neal rozhodne nie je. Potom este ma dorazila ta scena na lodi na mori - tak to bol masaker, cely lup a cely zlodejsky slusny premysleny plan bo lsplachnuty v hajzlu. To, ze sa parkkrat vystrelilo, to ma nechava chladnym - akcia slaba a nedomyslena. Koniec uplne ze mimo : 45 % ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)
  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)
  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)

Reklama

Reklama