Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právě když už si Mike s Reggiem mysleli, že se jim podařilo Dlouhána definitivně zlikvidovat, Dlouhán zaútočil znovu, zabil Liz a unesl Mikea. Reggie vedený duchem Jodyho, uvězněným v jedné z vražedných Dlouhánových koulí, se vydává na záchrannou akci a na své cestě do "největšího mauzolea ve státech" potkává nečekané spojence. Třetí díl díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (51)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ešte pri dvojke som si hovoril, aká je tá PHANTASM historka trvácna. Trojka túto domnienku štruktúrou "všetkého zrecyklovaného čo najviac" prevracia a ničí. LORD OF THE DEAD rozpráva príbeh zošitím rôznych hororových scénok, kde sa skoro v každej objaví totálne fiasko, miera únosnosti je spokojne a bez sebauvedomenia prekračovaná. Či sú to lietajúce gule, nadprirodzenosť Tall Mana alebo snovosť, čo je akurát trápne alibi k už spomenutému spôsobu stavania zbytočného pokračovania príbehu, nič na mňa po tretí krát nemalo schopnosť zabrať- Elementy a rekvizity použité v prvých dvoch častiach sú tu zbytočne presýtené a nefungujú, nekominukujú s rozumom a stavajú jednu WTF situáciu (dejové zvraty?!) za druhou, pchajú vatu kam môžu a robia z PHANTASM sveta podaromnú, akože obsažnú frašku. Horor? - Komédia so slušne vybudovanou hororovou atmosférou bez obsahu s účinkom. Bolo naivné myslieť si, že PHANTASM neskončí ako jej súputníci (HALLOWEEN, HELLRAISER, FRIDAY THE 13th). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si udělal znovu výlet do světa Phantasm a nějakou záhadou jsem si všiml že jsem 3 a 4 díl nehodnotil. Jak je to možné? No jsem idiot. Ale tak si to aspoň vynahradím teď.3 dál považuji pravděpodobně za 2 nejlepší. Má hodně akce, parádního Reggieho, dobrou atmosféru a celkově na 90 léty kdy byl horor docela slabej tak byl zatraceně zábavnej. Baldwin i Thornbury se vrátily, což je dobře protože jsem si nemohl ve dvojce zvyknout na jinýho herce. Vrací se i Scrimm který mi přijde tak nějak méně strašidelný než v předešlích dílech. Je tu i malej klučina kterej je totální psychopat. Jen takový detail proč nebyl ve 4 dílu? Hudba je opět výborná a hlavní Theme je prostě něco co poslouchám do teď. Plno odpovědí je zodpovězeno ale taky je tu plno nových. Phantasm je fenomén a už se několik let těším na pátý díl. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Díl co má největší grády. Akce je tu na poměry téhle série spousty a je vtipná a dobrá. Reggie Bannister se vyvinul v masérskýho komickýho mazáka ála Bruce Campbell, a ta jeho čtyřhlavňová brokovnice taky dostala víc prostoru. Angus Scrimm tu je taky víc než předtim, prostě paráda. Líbily se mi i nové postavy. Malej kluk Tim, kterej předvádí gore verzi Sám Doma, a pak ninja černoška, která ukáže kozy. Po nudné dvojce ultimátní upgrade. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Štandardné pokračovanie, ktoré síce mierne posúva mytológiu (background gulí a wtf slabina Tall Mana v podobe chladu), ale inak nepridáva nič skutočne nové, len variuje trademarky predošlých dielov. Najväčšou devízou je skvelá atmosféra, ešte stále dýchajúca osemdesiatymi rokmi, aj keď bol film nakrútený v roku 1994. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

A sakra. Přímo monstrózní epic fail. Po neskutečně nabušeném druhém pokračování se nám dostalo jen neskutečnýho slepence neuvěřitelně pitomých scén vyhnaných do extrému nudnosti a ubohosti. Prakticky nic nového tento díl nepřináší. A když myslím nic, tak myslím zhola nic. Zatím nejzbytečnější pokračování v dějinách hororu vůbec. Nic dalšího k tomu už psát nebudu, protože vše nejlépe vystihl Tsunami_X. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Reggie Bannister (Reggie) bol jediný herec, ktorý sa každodenne zúčastnil filmovania, či už pred kamerou, alebo za ňou. (beso74)
  • Scény odohrávajúce sa vo vnútri boli natočené v skutočnom mauzóleu "Angeles Abby Mausoleum" v mestečku Compton, Kalifornia. (beso74)
  • Úvodná scéna filmu odohrávajúca sa v lese bola natáčaná počas abnormálne chladného dňa. (beso74)

Reklama

Reklama