Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, prečo Coscarelli dal záverečný diel svojej kultovej ságy do rúk režiséra jediného celovečerného filmu a to "My Friends Tigger and Pooh: Tigger and Pooh And A Musical Too"? Nakoniec to skončilo aj tak viac menej, ako to aj začalo. Ako poloamatérsky film robený pre pár známych, ktorý sa akosi dostal k širokej verejnosti. Akurát kým pred 40 rokmi dokázal Coscarelli a spol. zúžitkovať obmedzené podmienky, teraz je to presný opak. Scenár je over-the-top bullshit a miesto toho, aby peniaze išli na poriadnu kameru a schopného osvetľovača (!!!), idú na nezmyselné samoúčelné efekty gúľ ničiacich mestá. Určite majú scény s hlavnými hrdinami veľký nostalgický nádych a svojské čaro pre tých pár vyvolených, ale zase to majú aj videá zo stužkovej. 1* za to, že ma to vyslovene neurazilo, i keď stále nechápem ako niekto, kto dokázal držať kameru a nasvietiť scénu, môže skončiť produkovaním takejto amatérskej sračky. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na poslední Phantasm jsem čekal opravdu dlouho a po shlédnutí dokonce i chápu poměrně nízké hodnocení a případné rozčarovaní zdejších uživatelů, protože Phantasm: Ravager není dokonalý film, naopak má obrovské množství nedostatků, ale já při sledování cítil jak mě zalévají vlny nostalgie a každou špatnou minutu si neskutečně užíval... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, tahle série kultovního hororu pro mě znamená více, než mnohem známější Pátky 13tého a podobně. Každý díl se točil po x letech a vždy znamenal jakousi nostalgii. O tomto pátém dílu se mluvilo dlouho a osobně to byl nejočekávanější horor letošního roku. Nedělal jsem si nějaké iluze o kvalitě, neboť Phantasm nepatřil k těm komerčně úspěšným hororům. Nicméně trošku zklamaný jsem, přece jen ta lacinost z toho jde znát, ale scénář je chaoticky a studio si mohlo více pohrát s filmem. Děj a triky jsou kámen úrazu, ale na druhou stranu vidět všechny herce po x letech zanechává stopu na srdíčku. Reggie táhne celý film jako za mlada a má své momenty a čekal jsem to celé horší. Akce je pořád dost a jako fandovi díky za to.......5/10 ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Urážka hororového žánru. Jakožto hororový expert jsem již viděl mraky mizerných hororů, ale Phantasm V: Ravager většinu z nich hravě překonává. Snímek již od počátku upoutá svým amatérismem, kterému vévodí katastrofální CGI, za které by se musel styděl i žák prvního ročníku pomocné filmové školy. Režisér patrně vůbec nevěděl, jakým směrem se má film ubírat, a tak pro jistotu smíchal všechny možné žánry dohromady, jen na horor dočista zapomněl. Hlavní postava trpí demencí, takže proč podobným způsobem nevylepšit i celý scénář, řekli si zřejmě tvůrci. Agresivní létající míče, které likvidují všechno, co jim přijde do cesty, patří ještě k tomu lepšímu, co zde divák uvidí. Příběh nemá hlavu ani patu. Střih zaujme leda svou zmateností... Zkrátka škoda slov a 87 minut času. Někdy opravdu lituji své velké hororové odbornosti, která předpokládá znalost hororového žánru jako celku, tedy i těchto odpadových skvostů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle bolelo. Z Reggieho se nám stal stařeček v pyžamu a papučích - to se vzhledem k jeho věku dá celkem pochopit. Horší je však skutečnost, že pokročilá demence ho nutí stále a dokola bojovat proti Tall Manovi a jeho ďábelským přisluhovačům i přes to, že se nachází v důchoďáku. Sorry za mírnej spoiler, ale čtenáři jistě rádi odpustí. Pro fandy téhle dlouholeté série je fajn vidět všechny (doslova a do písmene) starý ksichty zase pohromadě a naposled si užít těch pár lítajících odšťavovačů mozkoven, ale tim to dost možná končí. Nehezký CGI boří původní minimalistickou náladu a každičkou zajímavější scénu naruší otravný přepínání mezi realitou a přeludy. Takhle si konec prostě nepředstavuju. Takže mě omluvte, vážení. Jdu si dřepnout do koutu, brečet jako beruška a zkusim si vymyslet vlastní, lepší konec. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film bol venovaný pamiatke Angusa Scrimma, ktorý stvárnil "Tall Mana" vo všetkých piatich filmoch. (BlackTom)
  • Prvý zo série, ktorý nebol natočený krstným otcom Phantasmu Donom Coscarellim. Ten sa podieľal iba ako spoluautor scenára. (Paldiny)

Reklama

Reklama