Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike s jednou z koulí implantovanou do hlavy prchá ze zajetí do pouště Death Valley a v duchu si znovu promítá své první setkání s Dlouhánem, zatímco Reggie po Mikeovi dál pátrá na Dlouhánem zpustošeném jihozápadě. Schyluje se ke konečnému zúčtování se záhrobním zlem. Čtvrtý díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (60)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Konečně se více poodkrývá rouška tajemství kolem Dlouhána a  dozvídáme se, jak se stal tím, čím je. Vysvětlení sice nenabídne odpovědi na všechny otázky a že se jich za ty čtyři díly navršilo. Z mého pohledu by ten ponor do jiného světa sice mohl být o něco hlubší, ale co  se dá dělat, člověk nemůže mít vše.  Čtyřka pak opět hýří koulemi a krvavě zbarvenou nápaditostí a tak i přes nenávratný  a znatelný přechod do nízkorozpočtového rybníčku si Phantasm i ve čtvrtém díle udržel laťku slušně vysoko. A i za "kozakoule" to má u mě zase za čtyři. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Najmenej napínavá časť, ale k môjmu potešeniu najviac snová, najmenej béčková a najviac dávajúca zmysel. Angus Scrimm aj trochu hral, no hlavne sme sa dozvedeli, ako jeho postava vznikla. Na toto sa veru oplatilo čakať. Pred päťkou, ktorú už však točil niekto iný, nasadená latka vysoko. Bojím sa, čo príde. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl na mě uvrhl pocit beznaděje a odcizení. Scény s Mikem jsou skutečně haluz. Naproti tomu Reggie obstarává tu akční a zábavovou část. Konečně se dozvíme něco o Dlouhánově minulosti. Ale spousta otazníků stále visí ve vzduchu. Tak a jsem na konci. Tedy prozatím. Doufám, že se Coscarelli pochlapí a dokáže ještě uzavřít tuto podivuhodnou a originální sérii. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zbytečné vyústění, které lpí na (pro sérii netradičním) vyprávění a vysvětlování. Akce tentokráte ustoupila do pozadí nepoužitým záběrům z prvního filmu a ty byly do děje namontovány tak, aby alespoň vzdáleně připomínaly, že měl tenhle chaos také nějaký začátek. Veškeré fluidum je popřeno a doslovné rozebírání snímku neskutečně škodí. Naprostá zbytečnost a marnost nad marnost. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Docela smutný zakončení série,která mě tímhle dílem trochu začla štvát. Film si vystačí opravdu s minem herců,jedním kaskadérem a nudným příběhem. Tenhle díl se mi zdá zbytečný jako celá série,možná,že jsem nepochopil kouzlo a význam,ale tohle pro mě byla pomalá jízda a spousta prvků,hlavně Reggie a nějaká holka co pak zjistíte,že je monstrum se opakuje. Celkově zbytečný díl,kdyby u torjky udělali lepší konec,mohla by z toh být slušná trilogie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Pracovný názov filmu bol Phantasm IV: Infinity, v postprodukčnej fáze bol však zmenený. (beso74)
  • Fred Myrow, který skládal hudbu pro všechny díly, zemřel krátce po dotočení filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama