Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která má především dvě devizy. A to výborného Adriana Brodyho v hlavní roli Stevena, nesmělého, nezkušeného a neustále tápajícího človíčka, a neméně dobrou Milu Jovovich coby jeho jedinou kamarádku, úleťáckou rockerku Fangoru (děsné jméno), která mu zbyla ještě ze střední školy. Ještě nesmím zapomenout na skvělou Illeanu Douglas v roli Stevenovy sestry. Klasické schéma, kterak nesmělý mladík najde životní lásku už tady bylo mnohokrát, a nejsem si jisý jak by to dopadlo nebýt právě Brodyho a Jovovich. Nicméně, příjemně dojemné, zábavné, rozhodně žádná nuda, jako u předešlých snímku letošního amerického nezávislého léta. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pozitivní, milý malý film, u kterého se budete po většinu času přihlouple usmívat od ucha k uchu - roztomile nesmělý Adrien se svou loutkou, jeho pošahaná famílie, dokonale švihlá Milla a její nechuťácká matka, kupa vtipných či lehce absurdních momentů, skvělý konec. Označení "romantická komedie" mě vždy spolehlivě vyděsí, avšak musím uznat, že tahle se opravdu povedla... ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnější v téhle komedii byla rozverně skvělá kamarádka Milla Jovovich. Nejpůvabnější "milá sympaťačka z pracáku" Vera Farmiga. Nejroztomilejší naivní stydlivost Adriena Brodyho. Nejvychrtlejší Illeana Douglas. Nejotravnější matka Jessica "nechceš sendvič" Walter. A nejděsivější: Dummy, dřevěný panák, jehož oči mi od začátku naháněly hrůzu (nějak mi připomněl Chuckieho). Milá a kouzelná komedie se skvělými herci, rozhodně doporučuju... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantická komedie obcházející se bez větších záporáků, soků v lásce a zásadnějších zvratů. Jedna z těch o které si většina diváků řekne, že byla milá. Nic srdceryvného, ale potěší. Staticky sledujeme několik dní z života nesmělého (výborného jako vždy) Brodyho. A je to dost obyčejný život. Ocenil bych větší prokreslení charakterů a trochu více zatlačit na pilu. Jovovich to se svým free herectvím trochu přepískla, ale vyžehlila si to u mě hudebním číslem na svatbě, které bylo překvapivě opravdu dobré. Ostatní mi přišli spíše do počtu. // 60% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Překvapení měsíce. Takové postavy, které zahráli Adrien Brody a Milla Jovovich jsem nečekal. Už jsem byl zvyklej na ledacos, ale tohle mi podlomilo kolena. Skvělá komedie o splnění snu břichomluvectví (to je hlavní důvod, proč jsem na to kouknul, protože mám rád Jeffa Dunhama). Steven využívá loutku jako své druhé já a tím překonává překážky ve svých problémech s holkama - výborný tip na speciální rande. Přestože byl Adrien Brody hlavní postava filmu, tak jsem se vždy těšil na další bláznivé nápady Fanny (Jovovich) jakožto metalové zpěvačky. Ona tomu dávala ten správný říz humoru, zatímco Steven byl spíše ta romantická část. A loutka je někde mezi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)
  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)

Reklama

Reklama