Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která má především dvě devizy. A to výborného Adriana Brodyho v hlavní roli Stevena, nesmělého, nezkušeného a neustále tápajícího človíčka, a neméně dobrou Milu Jovovich coby jeho jedinou kamarádku, úleťáckou rockerku Fangoru (děsné jméno), která mu zbyla ještě ze střední školy. Ještě nesmím zapomenout na skvělou Illeanu Douglas v roli Stevenovy sestry. Klasické schéma, kterak nesmělý mladík najde životní lásku už tady bylo mnohokrát, a nejsem si jisý jak by to dopadlo nebýt právě Brodyho a Jovovich. Nicméně, příjemně dojemné, zábavné, rozhodně žádná nuda, jako u předešlých snímku letošního amerického nezávislého léta. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi hodně trefila do noty svým ulítlým humorem a více než malým množstvím svérázných postav. Adrien Brody byl výborný jako vždy, Vera Farmiga neobyčejně milá a nepamatuji si, že by mě Milla Jovovich v něčem bavila víc, než jako tady její dost ujetá mladá rockerka. To všechno bylo moc fajn. Bohužel v druhé polovině jako by rozepsaný scénář převzal nějaký jiný, dost netalentovaný autor a pak už šly předchozí kvality pořádným sešupem dolů. Zamilovaná dvojice, které to výborně klapalo, se jen kvůli umělému natahování děje bezdůvodně rozešla, největší prostor najednou dostala se svými promarněnými ambicemi zpěvačky (nechápu proč, ten její zpěv nebyl tedy nic moc) sestra hlavního hrdiny a pak do toho namontovali jejího psychotického manžela, který už tu nesourodou směsici dorazil docela. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnější v téhle komedii byla rozverně skvělá kamarádka Milla Jovovich. Nejpůvabnější "milá sympaťačka z pracáku" Vera Farmiga. Nejroztomilejší naivní stydlivost Adriena Brodyho. Nejvychrtlejší Illeana Douglas. Nejotravnější matka Jessica "nechceš sendvič" Walter. A nejděsivější: Dummy, dřevěný panák, jehož oči mi od začátku naháněly hrůzu (nějak mi připomněl Chuckieho). Milá a kouzelná komedie se skvělými herci, rozhodně doporučuju... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bohužel, až téměř ve finále svého běhu se letošní Americké nezávislé léto (2005) sebralo a filmem Loutka dostálo úrovně let minulých. Adrien Brody je úžasný talent, řikám si to film od filmu. Zatímco u Milly si říkám film od filmu opak, tady mě holka dostala, roli praštěné kámošky dávající "cenné" rady jí sedla, nebyla za manekýnu a zkrátka byla výborná, její prezentace na židovské svatbě nebo doporučené cd přesně pro romantickou chvilku, to mě hlasitě rozesmálo. Fakt výborný film. ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s příjemnými a mně milými herci. Schema je sice obehrané - jak nesmělý mladík k lásce přišel, je ale zpracováno vtipně a i herci ve vedlejších rolích táhnou film (hlavně je skvělá Milla Jovovich). Vtipné jsou i scény s loutkou, například ve škole pro břichomluvce, rozhovory před zrcadlem nebo nákup oblečení. Jedná se pro mně asi zatím nejlepší film letošního amerického nezávislého léta. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama