Reklama

Reklama

Coca-Cola Kid

  • Austrálie The Coca-Cola Kid
Trailer

Obsahy(1)

Film Coca-Cola Kid jugoslávského režiséra Dušana Makavejeva pojednává především o střetu kultur. Do Austrálie přijíždí Becker, Coca-Cola Kid (Eric Roberts), sebevědomý americký odborník na prodej Coca-Coly, aby tamní pobočce pomohl zvýšit prodej. Je zde území, kde se vůbec žádna Coca-Cola neprodává. Je to proto, že zde má továrnu na svou vlastní limonádu starý T. George McDowell (Bill Kerr), který si se všemi agenty od Coca-Coly umí poradit. Ale Becker je houževnatý a přesvědčený o své věci. Kromě ostrého T. George ale Becker poznává i sympatickou Terri (Greta Scachi)... Která limonáda se zde nakonec bude prodávat? Film vznikl bez vědomí společnosti Coca-Cola. (Hellboy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu som absolútne nepochopil, čím presne chceli u tohto filmu zaujať divákov. Je tam z každého trošku ale nič poriadne. Trochu dráma o zamestnancovi Coca-Coly, ktorý ju chce presadiť na trhu miestneho malého mestečka. Trochu komédia v ktorej si toho predajcu zamestnanec hotelu pomýli s agentom CIA. Trochu romantika, ktorá má ale minimálny priestor a chémia medzi Robertsom a Scacchiovou je nulová. Snaží sa to o takú pohodovú atmosféru, ale pritom to len nudí. Roberts tu hrá na jednej strane dravého manažéra a na druhej strane totálneho naivku, ktorý sa pri hádke svojej sekretárky s exmanželom rozplače. Celý ten film je jedno veľké WTF. Naviac ani Coca-Colu nemusím. Vždy som preferoval Pepsi a z Coca-Coly som si vždy robil srandu. No a Roberts ako blonďák vyzerá divne. Takže celkovo je škoda, že v dobách, keď sa ešte snažil, zobral projekt, ktorý za nič nestojí a právom úplne zapadol. 4/10. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Film bez humoru, bez hereckého umu a bez pointy. Podivný herec Eric Roberts(nic proti rodině Robertsů , minimálně Julia je jedna z mých oblíbených hereček bohužel tohle jablko jaksi padlo daleko od hereckého stromu rodiny Roberts - viz. jeho herecký profil napočítala jsem cca 19 položek s červeným hodnocením z toho polovina seriály s jeho mini štěky a většina ostatní filmografie je označena šedě - tzn. že je to prostě buď neschopný herec a nebo chudák co dostává hrozně špatné role) s ještě podivnější postavou jakéhosi Beckera co se specializuje na zvýšení popularity amerického nápoje Coca-cola. Podivné mi přišlo, že se tento film označuje za samostatnou jednotku a tváří se jak se nikterak neřadí mezi komerční s**čky přitom je to jedna obrovská reklama na coca-colu. Děsný scénář, děsná "hudba", děsné všechno. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Eric Roberts, ktoreho vobec, ale vobec nemusim, sa tu predstavil v roli metrosexuala- navonaneho, oholeneho, Roberts tu predstavuje sebavedomeho americkeho odbornika na predaj Coca Coly. Snazi sa tento napoj predat aj do odlahlych casti Australie. Tvorbu rezisera Dusana Makavejeva nepoznam, uz  som s nim videl Sweet Movie 1974 - a dalej nic. Nebude to ale moc znamy reziser, skor len pre znalcov a filmovych praktikov. Tusim, ze to financovala i firma Coca Cola, ale je to hlavne o zblizovani sa tohto predajcu s  mladou sekretarkou. O nic viac tu nejde. 20 % ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní "úleťácké" dílko. Z počátku velmi vtipné kvůli parodii na (i u nás už nemilosrdně implantované) praktiky marketingu a reklamy; a také kvůli legráckám z kulturních rozdílů mezi US a AUS. Ale pak se to nějak rozplizne a začíná nabývat charakteru podivně křečovitých filmů jednoho dalšího srbského režiséra (hádejte kterého). Film určitě zachraňuje přitažlivá Greta Scacchi, ať už zcela oblečená či v peří se vznášející, nebo úplně nude. Pokud ale člověk kapku cestoval a ví něco o světě, pak film jako oddechovka za vidění určitě stojí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Meno Erica Robertsa medzi hereckým obsadením je pre mňa varovným znamením: Toxický tovar. Nebrať! Dušan Makavejev ako jeden z mála režisérov tvorivo nadviazal na odkaz ukrajinsko-židovského lekára-psychiatra a sociokóga Wilhelma Reicha (jedného z mála podnetných odchovancov freudovskej školy). Umiestnenie v kolónke režisér znamená preto vstupku do Makavejevho tvorivého sveta. Výsledkom stretu dvoch mien je v zmysle predchádzajúcich viet (stret sračky a voňavého mydla) len horší priemer. Také niečo ako Eric Roberts v jednej z úloh by dokázal ukočírovať len silný režisér typu Johna Watersa či Andreja Končalovského. Makavejev je zaujímavý skôr tematicky ako technicky. Je úplne fuk, či film financovala korporácia The Coca-Cola company (názov to evokuje a dej vlastne tiež: aj negatívna reklama je reklama) alebo nie. Výsledkom je len povrchná popová historka o zbližovaní sa firemného mamrda a jeho sekretárky. Predajca koly rieši rozšírenie hnedého bublinkového presladeného nápoja do panenských oblastí Austrálie. Má to v sebe pár slušných erotických záberov, milých mini príhod so zvieratkami (klokan, kakadu, myška) a pár antikorporačných vtipov. Všetky tieto pozitíva však pohlcuje plytký príbeh, metrosexuálny vzhľad dohladka vyholeného a opáleného tela Robertsa a jeho neznesiteľne arogantný výraz tváre. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama