Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Zjevení

  • Česko Kukuřičné děti: Krvavá sklizeň (více)

VOD (1)

Děti malého městečka jsou pronásledovány nevýslovným zlem, které se skrývá v polích. Přes noc dostanou záchvaty zimnice a křečí. Mladá studentka medicíny musí vyřešit záhadu, která děti nakazila... než jim zlověstný cizinec vezme duši. Začíná závod o čas, který i ty nejotrlejší fanoušky přinutí tajit dech. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

numi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle sice bylo odporně trapné představení, ale zase na druhou stranu bylo cílem tohoto snímku diváka vystrašit a ne se snažit zapojit jeho mozkové buňky. A když jsem si tenhle deset let starý snímek pustil naplno do sluchátek a v naprosté tmě, tak jsem bál tak, že dlouho nepamutuju kdy víc naposled. Námět není hloupý, ba naopak, kdo by polemizoval o kvalitách Stephena Kinga, scénář v rámci žánru naprosto dostačující a jediným problémem tak zůstaly děti, které někdy nebyly zrovna přesvědčivé. Ale s tím je problém vždy - ve většině hororů se nepodaří najít ani jedno dítě a tady jich bylo potřeba hned tucet. Ale výjimky se však najdou vždy, například dvojčata. V neposlední řadě pak musím samozřejmě vyzdvihnout Naomi Watts. Kvůli ní jsem si tenhle snímek pustil a opět mě nezklamala. Odtáhla tenhle film s neuvěřitelným přehledem a sebevědomím. Prostě hvězdička za Kingův námět, dvě za strašidelnou atmosféru a skvělé lekací střihy a jedna za Naomi. A ohrnujte si nos jak chcete... ;o) PS: Z celé série jsem viděl jenom tento díl, takže nejsem ovlivněn předchozími ani následujícími snímky. [červen 2006] ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Strašidelné a mrazivé, bez srandy. Upustilo sa od lacných trikov, pridalo na atmosfére a zapracovalo na príbehu. Ten má hlavu a pätu. Ono je to vlastne taký reštart, ktorý pracuje s desivým zjavením, aké sa znovu snaží dostať medzi živých a tak epidémiou nakazí miestnu mládež. Vysoké horúčky, vypadávanie zubov, podivné chovanie, to sú všetko počiatočné príznaky, aké vedú nakazených cez mŕtvoly za jediným cieľom. Nebyť 2-3 nelogickostí a absencie pôvodného Kingového zámeru nemám výhrady. Fakt som takú brutálnu a napínavú jazdu nečakal, najmä po rozkošne hlúpučkom predchodcovi. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Boh žehnaj Dimension! Po desivých dvoch dieloch to dostal do rúk niekto poriadny. Výsledok je prekvapujúco úžasný a nie je len relatívne dobrý pri pohľade na ostatné, ale je to skutočne kvalitný horor so skvelou atmosférou a dejom. Nijako to nenadväzuje na predošlé diely, prináša úplne novú mytológiu, ktorá je ale riadne mrazivá. Hlavne pasáž, keď ju staré babky dvojčatá zahalené tmou rozprávajú hlavným hrdinom, vie roztriasť kolená. Nečakane brilantné! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl určitě není žádné veledílo, ale já mám z něho lepší pocit než z jeho dvou předchůdců. Zřejmě hlavně díky Naomi a jejímu poctivému výkonu. Najde se tady spousta nesmyslů a nelogičností, ale po dlouhé době jsem si zase užil slušnou atmosféru a zajímavé vraždící scény, které určitě stojí za povšimnutí. Pro mě je to trošku lepší průměr. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městech Austin (Texas) a Los Angeles (Kalifornie) v období od 6. dubna do 18. září 1995. (GASTON73)

Reklama

Reklama